Dühöngenek a szaúdiak, cserben hagyta a csapatot az Eb-győztes szuperedző

Saudi Arabia v South Korea - AFC Asian Cup 2023 Doha,face paint,fans,fans face paint,Flags,Football,Qatar,Saudi Horizontal
AL RAYYAN, QATAR - JANUARY 30: Head coach of Saudi Arabia Roberto Mancini during the AFC Asian Cup 2023 Round of 16 match between Saudi Arabia and South Korea at Education City Stadium in Al Rayyan, Qatar on January 30, 2024. Ismael Adnan Yaqoob / Anadolu (Photo by Ismael Adnan Yaqoob / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Szaúd-Arábia válogatottja búcsúzott az Ázsia-kupa nyolcaddöntőjében Dél-Korea ellen, a helyi szurkolók pedig dühöngenek a csapat edzője, Roberto Mancini miatt.

Mancini tiszteletlen volt

Roberto Mancini nem írt történelmet a szaúdi válogatott kispadján. Három éve az Európa-bajnokság döntőjében örülhetett a tizenegyespárbaj után az olasz szakember, amikor hazája csapatával aranyérmes lett. Kedden viszont az Ázsia-kupa nyolcaddöntőjében a végállomást jelentették a tizenegyesek Mancini és a szaúdi válogatott számára – írj a Magyar Nemzet.

Roberto Mancini, a szaúdiak szövetségi kapitánya magára haragította a drukkereket Forrás: Anadolu via AFP/2024 Anadolu/Ismael Adnan Yaqoob

Ez még a kisebb gond lenne, de az olasz szakember már az utolsó rúgás előtt faképnél hagyta a válogatottját, nem is látta, amikor Szoboszlai Dominik korábbi salzburgi és lipcsei csapattársa, Hvang Hicshan belőtte a Dél-Korea továbbjutását jelentő tizenegyest.

Pedig Mancini jól meccselt, a szünetben Szaleh al-Sehri helyett Abdullah Radifot küldte be, aki fél perccel később, első labdaérintésével megszerezte a mérkőzés első gólját. Úgy tűnt, ez az egy találat elég lesz ahhoz, hogy Szaúd-Arábia megnyerje a forduló rangadóját, Mancini pedig az olasz gyökerekhez visszanyúlva beállt védekezni csapatával. A taktika egészen a 99. percig működött (tíz perc volt a hosszabbítás), akkor viszont Cso Gjuszong fejesével a koreaiak kiharcolták a hosszabbítást. Cso, aki a 2022-es vb-n két gólt is fejelt, szintén csereként lépett pályára, így Dél-Korea szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann is ünnepelhette a változtatását.

Klinsmann örülhetett

A kétszer tizenöt perces hosszabbításban nem született gól, Radif a 123. percben lehetett volna hős, de Cso Hjonu védett, ahogy megtette ezt néhány perccel később a szétlövésben két szaúdi tizenegyesnél is.

Jürgen Klinsmann csapata folytatja az Ázsia-kupát, a negyeddöntőben Ausztrália lesz az ellenfél. Rendeznek még Jordánia–Tádzsikisztán és Katar–Üzbegisztán negyeddöntőt is, az utolsó két kiadó negyeddöntős hely sorsa szerdán dől el az Irán–Szíria és a Japán–Bahrein meccseken.