Botrány Lipcsében: két focistát kirúgott a klub

Public training RB Leipzig Sports Bundesliga RBL soccer Horizontal
09 January 2024, Saxony, Leipzig: Soccer, Bundesliga, RB Leipzig: public training at the Red Bull Academy. Leipzig players El Chadaille Bitshiabu (l) and Xavi Simons arrive for training. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Rasszista botrány után két játékost is kirúgott a német Bundesligában szereplő Lipcse.

A Lipcse utánpótláscsapatánál tört ki a botrány, a klub két játékost felfüggesztett csütörtökön, miután kiderült, hogy rasszista jelzőkkel illeték egy játékostársukat. A Bild szerint a két játékos más származású és vallású játékosokra tett megjegyzéseket.

El Chadaille Bitshiabu a Paris Saint-Germaintől igazolt Lipcsébe Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A héten korábban az első csapat francia védőjére, El Chadaille Bitshiabura tettek megjegyzéseket, aki az U19-esek között lépett pályára, hogy játékperceket gyűjtsön. Állítólag a francia bőrszínére tettek kijelentéseket, az „n-betűs szó" is elhangzott.

A Bild információi szerint rögzítették is az esetet más játékosok, ami után az akadémia igazgatója, Manuel Baum azonnal kirúgta a két focistát, ők többet nem is szerepelhetnek majd a Lipcse színeiben.

A Bild megkeresésére a klub megerősítette, hogy két játékost kitettek az U19-es csapatból, miután rasszista kijelentéseket tettek a csapattársukra és elfogadhatatlanul viselkedtek. A klub hangsúlyozta, hogy a jövőben sem enged meg hasonló viselkedésformát csapaton belül.