Xavi sokkot kapott, elképesztő helyzetet hagyott ki a Barcelona tinisztárja - videó

Xavi, Lamine Yamal
Barcelona's Spanish coach Xavi stans on the touchline during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) quarter final football match between Athletic Club Bilbao and FC Barcelona at the San Mames stadium in Bilbao on January 24, 2024. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Spanyol Kupa negyeddöntőjében a Barcelona hosszabbítás után 4-2-re kikapott az Athletic Bilbaótól, ezzel kiesett a sorozatból. A meccs hajrájában a katalánok tinisztárja, Lamine Yamal eldönthette volna a továbbjutást, ám hatalmas ziccerben nem tudott betalálni az üres kapuba.

Hatalmas helyzetet hagyott ki a Barcelona tinisztárja

A Barcelona a rendes játékidőben 2-2-re végzett a Bilbao otthonában, így hosszabbításra került sor, amelyben a hazai csapat bizonyult jobbnak és újabb két gólt szerezve jutott be az elődöntőbe. A 32. percben a katalánok 16 éves tinisztárja, Lamine Yamal gyönyörű gólt szerzett, majd a 86. percben, 2-2-es állásnál abszolút hőssé válhatott volna, azonban a kapus kicselezése után ziccerben az üres kapu mellé vágta a labdát.

Lamine Yamal eldönthette volna a továbbjutást a rendes játékidő végén Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Az óriási kihagyott helyzet láttán a Barcelona edzője, Xavi nem akart hinni a szemének,

hiszen a tehetséges játékos lezárhatta volna a párharcot, amennyiben percekkel a meccs lefújása előtt berúgja a ziccert.

Ezt követően viszont hosszabbításra került sor, amely során a Bilbao kétszer is eredményes tudott lenni, így a Barca 4-2-es vereséggel esett ki a Spanyol Kupából.