Vágólapra másolva!
A Cristiano Ronaldót foglalkoztató szaúdi Al-Nasszr csapata új stadiont tervez építeni, amely minden ízében egyedülálló lesz a labdarúgás világában.

A rijádi csapat jelenleg a 25 ezer férőhelyes Al-Awwal Parkban játssza a mérkőzéseit, melyet 2020-ig a fővárosi nagy riválissal, az Al-Hilallal osztott meg. Ez sem rossz hely, minden további nélkül megállná a helyét bármelyik európai topbajnokságban is.

Csakhogy az elmúlt években beindult a szaúdi futballforradalom, óriási pénzek mozdultak meg az országban, ahol semmi sem drága, különösen azóta, hogy elnyerték a 2034-es világbajnokság rendezését.

A szaúdi királyi család felügyelete alatt álló Al-Nasszr sem maradhat ki a nagy készülődésből. Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo jelenlegi klubja minden bizonnyal hamarosan költözni fog, méghozzá a világ legkülönlegesebb stadionjába.

A 45 ezer férőhelyes létesítmény ugyanis a tervek szerint a Rijádtól 40 kilométerre lévő Qiddiya mellett emelkedő 200 méter magas Tuwaiq szikla tetején épülne meg. A Popolous építésziroda tervei szerint a stadion külső falát teljes egészében LED-ek borítanák, így kint és bent is látható lenne a stadionban zajló mérkőzés. Emellett holografikus megoldásokkal is tudják majd szórakoztatni a publikumot.

Ez egyébként már a második terv az új Al-Nasszr-stadionra, pedig az előző terv sem volt éppen eldobnivaló. Az új viszont valóban minden képzeletet felülmúl.

A stadion hűtéséről egy, a játéktér alatt a sziklában létrehozott mesterséges tó fog gondoskodni, így nyáron is lehet majd mérkőzéseket rendezni. A nyitható tetejű stadion Mohamed Bin Szalman, szaúdi uralkodó nevét fogja viselni, és egyik helyszíne lesz a 2034-es világbajnokságnak. Előtte és utána pedig itt fog újra összebútorozni az Al-Nasszr és az Al-Hilal.