Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülések szerint az újpesti szurkolók az olasz Fiorentina szektorában fognak drukkolni ősi rivális Ferencváros ellen a labdarúgó Konferencia-liga utolsó, hatodik fordulójában.

Továbbjutás küszöbén a Fradi

Csütörtök este a magyar bajnok Ferencváros annak reményében fogadja a hétvégén kettős emberelőnyben botló Fiorentinát a harmadik számú európai kupasorozat zárófordulójában, hogy kiharcolja a tavaszi folytatást.

A Fiorentina ellen a tavaszi folytatás a tét a Fradi számára Fotó: Csudai Sándor - Origo

A második helyen álló zöld-fehérek egy esetleges győzelemmel nemcsak a továbbjutásukat biztosítanák be, hanem meg is előznék a kétpontos előnnyel éllovas olasz együttest, így csoportgyőztesként csak a márciusi nyolcaddöntőben folytatnák a szereplésüket. A döntetlen biztos továbbjutást érne Dejan Stankovic vezetőedző csapatának, viszont másodikként februárban pályára kellene lépnie a 16 közé jutásért az Európa-liga egyik csoportharmadikja ellen.

Amennyiben a már továbbjutott firenzei együttes győzne a Groupama Arénában, úgy a magyar bajnoknak nem a saját kezében lesz a sorsa, ugyanis így a csoport másik mérkőzésén a belga Genk hazai pályán a pont nélkül sereghajtó szerb Cukaricki legyőzésével pontszámban utolérhetné a Ferencvárost. Ez esetben pedig a két csapat egymás elleni eredménye döntene, ami alapján a belgák mennének tovább. A tét tehát óriási, de nemcsak a magyar bajnok számára.

Újpestiek a lila-fehérek szektorában lesznek

A violanews beszámolója szerint hozzávetőleg ezer Fiorentina-szurkoló érkezik Budapestre. A lap arról is írt, hogy sok Újpest-drukker is csatlakozik majd hozzájuk.

A két lila-fehér klub szurkolótábora között jó barátságot ápol egymással, így a firenzei csapattal foglalkozó oldal szerint a negyedik kerületiek is az olaszokat fogják buzdítani az ősi rivális Ferencváros ellen.

Az Újpest-szurkolók is ott lesznek a Ferencváros sorsdöntő Konferencia-liga meccsén Fotó: Polyák Attila - Origo

A Ferencváros és a Fiorentina a második fordulóban már összemérte az erejét Olaszországban, ahol ugyan a vendégek az idény egyik legjobb játékát produkálva kétgólos előnybe kerültek, de a Konferencia-ligában idén döntős rivális az utolsó harminc percre beszorította a magyar bajnokot és végül a hosszabbításban egyenlített.

A négyesből az első a nyolcaddöntőbe jut, a másodiknak pedig játszania kell az Európa-liga egyik csoportharmadikjával a 16 közé kerülésért. Az európai kupasorozatok sorsolását hétfőn rendezik Nyonban a tavaszi folytatásra. A Ferencváros sorsdöntő mérkőzését élő, szöveges formában közvetítjük majd az Origo Sporton.