Szoboszlai segíthet elintézni: ő lehet a Manchester United új edzője

FC Copenhagen v Manchester United FC - UEFA Champions League 2023,champions league,Copenhagen,Denmark,Erik Ten Hag,FC Copenha Horizontal
COPENHAGEN, DENMARK - NOVEMBER 8: Manchester United's Dutch manager Erik ten Hag waves to supporters prior to the UEFA Champions League Group A football match between FC Copenhagen and Manchester United FC in Copenhagen, Denmark, on November 8, 2023. Sergei Gapon / Anadolu (Photo by SERGEI GAPON / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint Julen Lopetegui válthatja Erik ten Hagot az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United kispadján. A holland szakember alatt már régóta nagyon inog a kispad, a hétvégi, Liverpool elleni bajnoki után pedig akár be is jelenthetik a menesztését a Manchestertől.

A Szoboszlai Dominikot is a soraiban tudó

Liverpool vasárnap este fogadja a Manchester Unitedet az Anfielden,

a Premier League 17. fordulójában. A Pool jelenleg vezeti a tabellát, az MU azonban hét bajnoki vereséget számlálva csupán a hatodik helyen áll. Ráadásul az is eldőlt, hogy a United címvédőként a Ligakupából is kiesett, valamint tavasszal Európában sem szerepel, miután csoportutolsóként végzett a Bajnokok Ligájában.

Erik ten Hag napjai meg vannak számlálva Manchesterben Forrás: AFP/Peter Powell

Mennyi ideje van Erik ten Hagnak?

Már a korábbi hetekben is egyre többen követelték a vezetőedző, Erik ten Hag távozását, hiába választották meg november legjobb edzőjének Angliában. A holland szakember tavaly nyáron vette át a Vörös Ördögök irányítását, és ugyan 2025-ig szól a szerződése, a Köbenhavn és a Galatasaray mögött végző csapat edzőjének meg vannak számlálva a napjai a kispadon.

A hírek szerint a Liverpool elleni meccs sorsdöntő lehet,

egy újabb vereség után ugyanis talán már az év végét sem éli meg Ten Hag Manchesterben.

Spanyol sajtóhírek szerint az utódja a spanyol válogatott, a Real Madrid és a Sevilla egykori edzője, az augusztusi, Wolverhamptonból való távozása óta csapat nélküli Julen Lopetegui lehet. A spanyol trénert azóta számos klubhoz (Napoli, szaúdi csapatok) kötötték a sajtóban, de végül egyikhez sem került.

Julen Lopetegui a Wolverhampton Wandererstől távozott nyáron Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto

Az 57 éves szakember már korábban elmondta, hogy szeretne Angliában munkát vállalni, így ez is mellette szól. Továbbá sok MU-szurkoló örömére

Lopetegui kiváló kapcsolatot ápol David De Geával,

a nyáron elküldött kapussal, akit a legtöbben szeretnének vissza Manchesterbe az André Onana által nyújtott gyenge teljesítmény miatt.