Guardiola bejelentette a távozását a klubvilágbajnokság döntője után?

Manchester City v Fluminense: Final - FIFA Club World Cup Saudi Arabia 2023 soccer Manchester City FC Club World Cup Saudi Arabia Fluminense Pep Guardiola Manchester City Saudi Arabia 2023 King Abdullah Sports City Jeddah head coach 22 December 2023 Jose
Pep Guardiola head coach of Manchester City celebrates victory after the final of the FIFA Club World Cup Saudi Arabia 2023 between Manchester City and Fluminense at the King Abdullah Sports City on 22 December 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Talányosan fogalmazott a jövőt illetően Josep Guardiola vezetőedző, miután a Bajnokok Ligája-győztes Manchester Cityvel megnyerte a labdarúgó klubvilágbajnokságot azzal, hogy a pénteki döntőben 4-0-ra legyőzte a Libertadores Kupa-címvédő brazil Fluminensét.

A dzsiddai mérkőzésen Julian Alvarez megszerezte a klub-vb-finálék történetének leggyorsabb gólját 40 másodperc elteltével, s az angolok sikere a folytatásban sem forgott veszélyben.

Pep Guardiola búcsút int Manchesternek? Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A spanyol mester lett az első tréner, aki három különböző csapatot is a klub-vb csúcsára vezetett - a Barcelonával 2009-ben és 2011-ben, a Bayern Münchennel 2013-ban diadalmaskodott -, és a döntő után különös nyilatkozatot adott.

- jelentette ki Guardiola, aki 2016-os érkezése óta 16 trófeát hódított el együttesével, és még 18 hónapig köti szerződése az angol klubhoz. "Karácsony van, lehet új könyvet venni, és nekiállni az írásának. Az elmúlt nyolc év lezárult. A repülőn ünneplünk, holnap pedig pihenünk" - mondta.

A City a BL, a bajnoki cím, az FA Kupa, a Ligakupa és az európai Szuperkupa után idei ötödik trófeáját gyűjtötte be, és megőrizte az európai csapatok 2012 óta tartó veretlenségi sorozatát a klubvilágbajnokságon.