Vágólapra másolva!
Az angol Ligakupa negyeddöntőjében a Chelsea 1-1-es döntetlen után tizenegyespárbajban győzte le a Newcastle United csapatát, ezzel bejutott a legjobb négy közé.

A Stamford Bridge-en megrendezett mérkőzés 16. percében a Newcastle United szerzett vezetést: egy eladott labda után Callum Wilson iramodott meg a saját térfeléről, három védővel a nyakán úgy tűnt, a Chelsea védői könnyedén tisztázni tudnak, azonban Badiashile katasztrofális hibáját kihasználva az angol válogatott támadó a kapu bal oldalába tekert. Wilson gólja a linkre kattintva megtekinthető.

A Newcastle United kiejtette a Chelsea-t a Ligakupából Forrás: AFP/Adrian Dennis

A gól után a londoniak átvették az irányítást, és az első félidő hajrájában közel jártak az egyenlítéshez, ám Armando Broja gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. A fordulás után is óriási fölényben játszott Mauricio Pochettino együttese, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, a Newcaste fegyelmezett védelme pedig jól állta a sarat.

Bemutatkozott a Chelsea sztárigazolása

A 69. percben pályára lépett a Bundesliga előző kiírásának gólkirálya, Christopher Nkunku, aki nyáron érkezett az RB Leipzigtől a Chelsea-hez, ám súlyos sérülése miatt csak most tudott debütálni új csapatában.

Drámai meccsen debütált Christopher Nkunku a Chelsea-ben Forrás: AFP/Adrian Dennis

A hátralévő időbe a Chelsea mindent megtett az egyenlítésért, az addig hősiesen és tökéletesen védekező Newcastle azonban nem tudta kihúzni a végéig, mivel a 92. percben Mihajlo Mudrik döntetlenre mentette a meccset. Az ukrán támadó két hónap után volt ismét eredményes, Eddie Howe együttese pedig először kapott gólt a Ligakupa idei kiírásában.

A rendes játékidő lejárta után rögtön tizenegyespárbaj következett, melyben a Chelsea góljánál nagyot hibázó Trippier mellé rúgta a büntetőjét, míg Matt Richie lövését Petrovic védte bravúrral, így a londoniak 4-2-es összesítéssel bizonyultak jobbnak és bejutottak a sorozat elődöntőjébe.