Vágólapra másolva!
Dejan Sztankovics, a Ferencváros edzője lemondta, szüksége volt már a pihenésre a hosszú őszi szezon után. A Fradi szerb edzője mesélt a családjáról és arról is, mik a tervei a jövőre.

Irány Milánó

"A Zalaegerszeg elleni meccsünk után autóba ültem, s az éjszakát már Ljubljanában töltöttem. A feleségem családja ott él, játékoskoromban sok időt töltöttünk a városban, ráadásul éppen félúton van Budapest és Milánó között, így megpihenhettem itt. Éppen a napokban jutott eszembe, januárban lesz húsz éve, hogy Milánóban élünk. Azért az nem kevés idő... Huszonhat voltam, amikor átigazolt az Inter, azóta Milánó az otthonom, az otthonunk. A város tele van lehetőséggel, programmal, nem lehet unatkozni. Szóval a hazaköltözés sohasem volt tervben" - mondta a Nemzeti Sportnak a Fradi edzője, Dejan Sztankovics, aki már két évtizede él az olasz városban a családjával.

Dejan Sztankovics azonnal a családjához indult Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Nem lesz könnyű az Olympiakosz ellen

"Kemény ellenfél, amely kellő rutinnal van felvértezve ezen a szinten is. Többször megjárta a Bajnokok Ligáját, az Európa-ligát, most az Ekl rájátszásában találkozunk. A lehetséges ellenfelek közül az Ajax és a Betis után a görög együttes volt a harmadik legnehezebb rivális. De jelentős céljaink vannak, a tizenhat közé akarunk jutni! Játékosként mindig többre vágytam, vezetőedzőként is ilyen vagyok, szeretnék nagyot alkotni a Ferencvárossal. Valami olyat, amire a szurkolók évek múlva is emlékeznek. A szurkolótáboruk is elképesztően fanatikus, Pireuszban alighanem zsúfolt lelátók előtt léphetünk pályára. Nem bánom, hogy a visszavágót a Groupama Arénában játsszuk, nekünk is rengeteg erőt adnak a szurkolóink" - mondta Sztankovics, aki szerint ötven százalék az esélye mindkét csapatnak a továbbjutásra.

Kell a pihenés s az új játékosok

"Nemcsak a futballistáknak, nekem is pihenésre van szükségem. Hullámvasutazás volt a kinevezésem óta tartó időszak. Szeptember elején a Magyar Kupában ültem először a Ferencváros kispadján, onnantól egymást követték a mérkőzések. A vasárnapi, Zalaegerszeg elleni meccsre gyakorlatilag elfogytunk. Nem vagyok régóta vezetőedző, de nemigen éltem át olyat, hogy ilyen sok sérültünk legyen. Gyakorlatilag több mint egy kezdőcsapatnyi játékos dőlt ki hosszabb-rövidebb időre" - mondta a szerb tréner, aki a téli érkezőkről is beszélt.

"Hajnal Tamás sportigazgatóval gyakorlatilag napi kapcsolatban vagyok, a Népligetben talán nem múlt el úgy nap, hogy ne ültünk volna le beszélgetni. Őszinte a kapcsolatunk, mind a ketten kimondjuk, amit gondolunk. Van, amiben nem értünk egyet, de sohasem léptem még ki úgy az irodájából, hogy konfliktus lett volna köztünk. Természetesen az erősítésekről is szó esett, tudjuk, milyen típusú futballistákra van szükségünk. De ez maradjon a klub belügye."

A teljes interjú ITT olvasható.