Vágólapra másolva!
A címvédő Manchester City 3–2-es belgrádi győzelemmel zárta a Bajnokok Ligája G-csoportját. A Crvena zvezda elleni mérkőzésen pedig megszerezte első gólját Pep Guardiola csapatában Micah Hamilton, aki 2017-ben labdaszedőként működött közre a City meccsén.

A Manchester City már az előző fordulóban biztossá tette továbbjutását, Pep Guardiola több fiatal játékosnak is lehetőséget adott a Crvena zvezda elleni belgrádi mérkőzésen, a kétszeres angol U16-os válogatott Micah Hamilton pedig 20 évesen ott volt a kezdőcsapatban is. Sőt, az első félidőben az első gólját is megszerezte.

A Manchesterben született Hamilton még az U9-es korosztályúként csatlakozott a City akadémiájához, 2017-ben pedig már néhány szót is válthatott a csapat jelenlegi menedzserével, Pep Guardiolával, amikor a Crystal Palace elleni bajnokin a katalán szakember elégedetlen volt azzal, hogy játékosai túl lassan végzik el a bedobásokat.

Ekkor pedig az akkor labdaszedőként közreműködő Micah Hamiltonnak adott tanácsokat arról, hogy gyorsítsák fel a játékot a labda minél előbbi visszaadásával.