Vágólapra másolva!
Közeledik az év vége, ilyenkor pedig nem marad más, mint kicsit összegezni azt, ami történt az elmúlt 365 napban. A sport világában rengeteg érdekesség történt 2023-ban is, ebben a cikkben a legszebb gólokat próbáltuk összegyűjteni. Rengeteg szép találat esett 2023-ban. Voltak köztük fontosak, kevésbé fontosak, átemelős, ollózós, szabadrúgás után született, de az mindről elmondható, hogy a maga nemében egyedülálló. Mutatjuk a mi 10-es listánkat a 2023-as év legszebb góljairól, ami természetesen erősen szubjekív.

Harry Kane a Darmstadt ellen

Az angol válogatott csapatkapitánya, Harry Kane nyáron igazolt a Bayern Münchenhez. Az angol sztárcsatár csapatot és bajnokságot is váltott, de ez sem zavarta meg, hiszen ott folytatta a gólgyártást, ahol azt a Premier League-ben befejezte. A Bayern új 9-ese ellenállhatatlan formában van nála kevesebb meccsen (14) senki sem szerzett még 20 gólt a Bundesligában.

Harry Kane tőle szokatlan gólokat is szerzett a Bayern Münchenben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

Kane nem csak a kapu elé tud érkezni, hanem bombagólokat is szerezett, többször is övé lett a hónap gólja a Bundesligában. Többek között a Darmstadt ellen szerzett bravúros találata is díjazott lett, ezzel az októberi címet zsebelte be, de nem kizárt, hogy a szezon végén is versenyben lesz a legszebb találat címért ez a gól, amit Kane a saját térfeléről szerzett.

Alejandro Garnacho az Everton ellen

A Manchester United szurkoló közül sokan azt gondolták az elmúlt hosszú években, hogy a klub legszebb gólja már megszületett, nem igazán lehet felülmúlni. Wayne Rooney, Manchester City elleni ollózós gólja nagyon sokáig felülmúlhatatlannak tűnt, de az Everton ellen érkezett a fiatal argentin, aki szinte tökéletesen lemásolta, egyes, szubjektív vélemények szerint pedig talán kicsit le is pipálta a manchesteri örökös gólkirály találatát. Garnacho még messzebbről talált a kapuba, igazi, klasszikus mozdulatot mutatott be: a tökéletes ollózást.

Cristiano Ronaldo az al-Okhdood ellen

Cristiano Ronaldo lassan 39 éves lesz, de még mindig nem lehet nélküle év végi listákat összeállítani. Annak ellenére, hogy egy évvel ezelőtt kis túlzással levonult a futballtérképről, a maga által támasztott követelmények szerint lövi tovább a gólokat. Mióta az al-Nasszr focistája, 41 meccsen 34 gól és 12 gólpassz a mérlege és továbbra is stabil tagja a portugál válogatottnak, ahol már 204 meccse van. Ronaldo pályafutása alatt már szerzett bombagólt, ollózós találatot, felhőfejest, de karrierje talán legszebb átemelős gólját ebben a szezonban szerezte, méghozzá az al-Okhdood ellen. A gólja különlegességét az adja, hogy egészen magas ívben emelte át a kapust, aki messze elhagyta a büntetőterületet és így a védők sem tudtak felszabadítani az emelés után.

Jude Bellingham a Real Madridban a Barcelona ellen

Harry Kane-hez hasonlóan az angol válogatott másik aktuálisan legnagyobb szupersztárja is klubot váltott a nyáron. Bellingham szintén ihletett formában kezdett új helyén, a Real Madridban. A madridiak új 5-öse mióta a spanyol fővárosban szerepel, minden meccsen van átlagban legalább egy gólja vagy gólpassza. Természetesen az első el Clásicóján sem maradhatott gól nélkül, kettőt is szerzett, amivel csapata fordított és 2-1-re nyert Barcelonában a katalánok ellen. Az angol focista első (bomba)gólja sokáig emlékezetes marad.

Lamine Camara a Monaco ellen

A mindössze 19 éves Lamine Camara nevét sokan megjegyezhettük, ugyanis októberben a Metz fiatal sztárja parádés gólt szerzett a Monaco ellen. Mindössze a meccs 4. percében ismerte fel remekül a helyzetet egy labdaszerzés után és lőtt gólt a saját térfélről. Láttuk már Kane esetében, amikor rutinos játékosok lőttek ilyen gólt, de emlékezhetünk olyanra is, akinek így indult a karrierje, azaz nem kizárt, hogy Camara akár David Beckham nyomdokaiba is léphet, ő ugyanis szintén egy ilyen góllal hívta fel magára a figyelmet.

A 2023-as év legszebb góljának további jelöltjeiért lapozzon!