Szinte biztosan kizárják a francia focistákat a világbajnokságról

Yanis Issoufou, francia fociválogatott, U17
Germany's midfielder Assan Ouedraogo (L) and France’s forward Yanis Ali Issoufou vie for the ball during the UEFA Under 17 final football match between Germany and France at the Hidegkuti Nandor Stadium in Budapest, Hungary on June 2, 2023. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Franciaország válogatottja negyeddöntőbe jutott az indonéziai U17-es labdarúgó-világbajnokságon, ám az egyik játékosuk jogosulatlan szereplése miatt szinte bizonyosan a kizárásuk mellett dönt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA).

A franciák Burkina Faso, Dél-Korea és az Egyesült Államok ellen is nyertek a csoportkörben, így hibátlan mérleggel jutottak a nyolcaddöntőbe, ahol szerdán Szenegált búcsúztatták büntetőpárbaj után.

Yanis Issoufou (11) az idei Eb-döntőn is játszott, a vb-n viszont nem léphetett volna pályára a francia színekben Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A csoportmeccseken kulcsszerep jutott a Montpellier játékosának, Yanis Issoufou-nak, aki két gólpasszal segítette a francia válogatottat – ám mint kiderült,

a selejtezők során a nigeri együttesben is szerepelt már.

Óvott a kiejtett csoportellenfél

Issoufou a nyolcaddöntőben ugyan már nem volt a keretben, ám a Burkina Fasó-iak így is észrevették a szabályszegést, és óvást nyújtottak be a FIFA-hoz – csakúgy, mint csütörtökön a szenegáliak. A szabályzat szerint ugyanis

egy játékos nem szerepelhet két válogatottban ugyanabban a sorozatban.

A két afrikai válogatott az óvásnál kiemelte, hogy a franciák nem kérvényezték Issoufou országváltását – ha ez így van, akkor egyértelműen szabályt szegett a válogatott.

A legutóbbi U17-es vb-n bronzérmes és az idei U17-es Eb-n ezüstérmes Franciaország szombaton Üzbegisztánnal csap(na) össze a negyeddöntőben.