Marco Rossi újabb csodálatos karácsonyi ajándékot kapott

Litvánia, MAgyarország, labdarúgás, EB-selejtező, mérkőzés, Kaunas
Kaunas, 2023. október 17. Sallai Roland (b) és a litván Rokas Lekiatas a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Litvánia - Magyarország mérkőzésen a kaunasi Dariaus ir Giréno Stadionban 2023. október 17-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Schäfer András régóta várt visszatérése után a magyar labdarúgó-válogatott egy újabb kulcsjátékosa épült fel sérüléséből.

Korán kezdődik a karácsonyi ajándékozás Marco Rossinak, a magyar válogatott szövetségi kapitányának, aki egyelőre csak sorra kapja jobbnál jobb híreket. A sorozatban harmadik Európa-bajnokságára kijutó magyar válogatottat, a 2021-es után a jövő nyári tornára is Marco Rossi vezette ki, a selejtezőben nem számíthatott az Union Berlin középpályására, Schäfer Andrásra, az kulcsfontosságú utolsó szakaszban pedig Sallai Rolandot is elvesztette.

Sallai Roland alapembere az Eb-re kijutott magyar válogatottnak Forrás: MTI/Illyés Tibor

Schäfer a hétvégén több hónapos kényszerszünet után végre visszatért a pályára, és, ha nem is győzött, de sorozatban elszenvedett tíz bajnoki vereség után legalább pontot szerzett az Union Berlin.

Most pedig Sallai Roland is visszatérhet, szúrta ki a Metropol. A 26 éves szélső az SC Freiburg Bácskatopolya elleni Európa-liga-meccsén sérült meg október 26-án, azaz egy teljes hónapig nem számíthatott rá klubedzőe, Christian Streich, ahogy Marco Rossi sem. Sallai, aki már hatodik éve játszik a német csapatban, a csütörtöki Olimpiakosz Pireusz elleni EL-meccsen térhet vissza a pályára.

"Még nem edz teljes mértékben a csapattal, de csütörtökig meglátjuk, összejöhet – nyilatkozta bizakodóan a magyar játékosról Christian Streich.