Rossi segítője szerint öngyilkosság lenne döntetlenre játszani Bulgáriában

Montenegró - Magyarország, Eb-selejtező, Európa-bajnoki-selejtező, Európa-bajnokság, G csoport, 3. forduló, foci, labdarúgás, magyar válogatott, magyar labdarúgó-válogatott, Stadion Pod Goricom, Podgorica, 2023.06.17.
Podgorica, 2023. június 17. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (j) és Cosimo Inguscio másodedző a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen
Vágólapra másolva!
Győzelemre kell játszania a magyar labdarúgó-válogatottnak csütörtökön Bulgária otthonában, így megteheti az utolsó lépést az Európa-bajnoki selejtezősorozatban - vélekedett Cosimo Inguscio, a nemzeti csapat másodedzője.

- mondta az M4 Sportnak adott interjújában az olasz szakember, aki még 2012-ben, a Budapest Honvédnál csatlakozott Marco Rossi, a válogatott jelenlegi szövetségi kapitányának stábjához.

Podgorica, 2023. június 17. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (j) és Cosimo Inguscio másodedző a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A beszélgetés során Inguscio elárulta, hogy Rossival a szakmai kapcsolat mellett mára már szinte családivá vált a viszonyuk, hiszen "már több időt töltöttünk egymással, mint ki-ki a saját feleségével", ez pedig a munkában is meglátszik. Cosimo Inguscio arról is beszélt az interjúban, milyen feladataik voltak, amikor a válogatotthoz kerültek,

de felidézte egyik legszebb emlékét, az Izland elleni sorsdöntő Európa-bajnoki pótselejtezőt, amelyen ő ült a kispadon, mivel Marco Rossi koronavírusos lett.

A szakember kiemelte a szurkolók szerepét, akiket az évek alatt sikerült maguk mellé állítaniuk, olyannyira, hogy ma már a "Puskás Aréna sem mindig elég a befogadásukra".