Lisztes Krisztiánról beszélt a Fradi edzője

LISZTES Krisztián
Budapest, 2023. szeptember 21. A ferencvárosi Lisztes Krisztián a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének első fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Cukaricki mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. szeptember 21-én. A Ferencváros 3-1-re legyőzte a szerb csapatot. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának rangadóján a címvédő Ferencváros hazai pályán 1-0-ra kikapott Fehérvár csapatától, ezzel a címvédő augusztus óta először veszített bajnoki mérkőzést hazai környezetben, míg a Fehérvár története során először nyert NB I-es meccset a Groupama Arénában. A találkozó után Dejan Sztankovics, a Fradi edzője gratulált a Fehérvár győzelméhez, mellette beszélt az erőltetett menetről, amiben a csapata futballozik, és szót ejtett a 18 éves Lisztes Krisztiánról is, akitől ezúttal nem azt kapta, amit várt.

„Ha a Ferencváros kétszer egymás után veszít a bajnokságban, az nagy történés. Vannak olyan játékosok, akikre nem számíthattam, Abu Fani a nemzeti válogatottban szerepel, Botka lázas, Zachariassen sérült.

Furcsa sport a futball, egy csapat lehet bármilyen koncentrált, egy pontrúgás eldönthet mindent. Nem vagyok elégedett, egy vereség után nem is lehetek az. Háromnaponta játszunk mérkőzéseket, sokat is kell rotálni emiatt. Talán, ha az első félidőben sikerül gólt szereznünk, minden máshogy alakul. Tudomásul vettük az eredményt, gratulálunk a Fehérvárnak. Dolgozni kell tovább, együtt – idézik a Ferencváros honlapján Dejan Sztankovicsot, aki újságírói kérdésre arra is reagált, le akarta-e cserélni a szünetben beküldött Lisztes Krisztiánt.

Dejan Sztankovics, a Frado edzője Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

„Nem szerettem volna lecserélni Lisztest.

Amikor a pálya szélén beszéltünk, próbáltam elmagyarázni neki, mi az, amit elvárok tőle" – folytatta Sztankovics, akit az erőltetett menetről is kérdeztek, amiben július óta benne van a Ferencváros.

„Nyilván ezzel számolnunk kell, meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt.

Mi vagyunk az egyetlen csapat a magyar bajnokságban, amely 21 nap alatt hét meccset játszott. Van még hátra egy hasonló hónap november közepétől december végéig.

Ezt át kell beszélnünk, de azt várom el a játékosoktól, hogy sokat dolgozzanak, és igazán keményen tegyék ezt – tette hozzá Dejan Sztankovics, a Fradi edzője.