Eksztázisban ünnepelték a Boca-drukkerek az ellenfél győztes gólját - videó

fbl Horizontal LIBERTADORES CUP FINAL FOOTBALL FAN
Fans of Boca Juniors cheer as they watch the Copa Libertadores final football match between Brazil's Fluminense and Argentina's Boca Juniors being played at Maracana Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, on a big screen at La Boca neighbourhood in Buenos Aires on November 4, 2023. (Photo by Emiliano Lasalvia / AFP)
Vágólapra másolva!
Szombaton este a brazil Fluminense hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az argentin Boca Juniorst a legrangosabb dél-amerikai kupasorozat döntőjében.

A rendes játékidő 52. percében Marlon szerzett vezetést a hazai pályán, a riói Maracanában játszó Fluminensének, amit húsz perccel később Advincula révén egyenlítettek ki az argentinok. A hosszabbítás kilencedik percében a 80. percben csereként pályára lépő John Kennedy ezzel a hatalmas góllal döntötte el végül a trófea sorsát:

A győztes gólt egy parkban szurkoló Boca-drukkerek is megünnepelték. A kivetítőn ugyanis pont a gól előtt nem sokkel mnt el kép, és, amikor valaki gólt kiáltott, eszeveszett ünneplés kezdődött...

A gólszerzőt két perccel később kiállította a játékvezető, ahogy a hosszabbítás több mint 20 percig tartó első félidejének végén Frank Fabrát is az öltözőbe küldte az argentin csapatból.

A Flu egy 2008-as elbukott döntő után először nyerte meg a Libertadores-kupát, míg a hatszoros győztes Boca Juniors a hatodik alkalommal bukta el a finálét.