Vágólapra másolva!
Trent Alexander-Arnold, a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató FC Liverpool labdarúgócsapatának csapatkapitány-helyettese szerint a címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Manchester City elleni szombati, idegenbeli 1-1-es bajnoki döntetlennel tettek egy lépést a jó irányba.

Bravúrpontot szereztek Szoboszlaiék a City otthonában

A vendégek a 25 éves játékos 80. percben szerzett góljával egyenlítettek és vittek el bravúrral egy pontot az Etihad Stadionból.

Szoboszlai Dominikék bravúros pontot szereztek a Manchester City ellen Forrás: AFP/Darren Staples

A City ezt megelőzően - minden sorozatot figyelembe véve - 23 meccses győzelmi sorozatot produkált hazai környezetben, ebben benne volt a Liverpool április, 4-1-es kiütése is.

A Liverpool hőse és Jürgen Klopp is látja a fejlődést

"A múltban többször előfordult, hogy sokkal jobban játszottunk, mint a City, mégis kikaptunk. Tehát

- fogalmazott a lefújás után Alexander-Arnold. " Erre csapatszinten nagyon szükségünk volt. Ez a döntetlen erősíti a hitünket abban, hogy ha nem is játszunk jól, még szerezhetünk egy pontot a bajnoktól" - tette hozzá.

A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp azt mondta: csapata sokat fejlődött, de még mindig egy átmeneti időszakot él.

"Az előző szezonban egy összeszokott gárdával bedarált itt minket a City és nem volt esélyünk. Ma volt.

Persze nem vagyok bolond, ha valaki azt kérdezi, kinek volt nagyobb esélye megnyerni a mérkőzést, természetesen azt válaszolom, hogy a Citynek"

- értékelt a német tréner.

Szoboszlai, a magyar válogatott csapatkapitánya a kezdőben kapott helyet, majd a 73. percben lecserélték.

A Liverpool csütörtökön az osztrák LASK-ot fogadja az Anfielden az Európa-liga csoportkörében, majd jövő vasárnap a Fulhammel játszik a Premier League-ben.