Vágólapra másolva!
A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez és a Barcelona első embere, Joan Laporta is benyújtotta lemondását a Spanyol Labdarúgó Szövetségnél, mert egyikük sem akar már a tagja lenni a szervezet irányítóbizottságának.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnökének, Pedro Rochának küldött levelükben a Real Madrid és a Barcelona elnökei közölték döntésüket, miszerint visszavonhatatlanul és azonnali hatállyal lemondanak az RFEF vezető testületében betöltött pozíciójukról.

A Pedro Rochával remek kapcsolatot ápoló

Florentino Pérez és Joan Laporta is azzal indokolja a döntést, hogy nem akarnak beleavatkozni a szövetségben a következő hónapokban zajló választási folyamatba.

A spanyol AS információi szerint egyelőre ők az egyedüli vezetői bizottsági tagok, akik benyújtották lemondásukat.

Ezzel a döntéssel a két spanyol sztárcsapat elnöke elhatárolódik attól, hogy beavatkozzon az RFEF jövő év elején kezdődő választási kampányába.

A Felső Sporttanács (CSD) elnöke, Víctor Francos október 11-én írta alá a Spanyol Labdarúgó Szövetség felhatalmazását arra, hogy a szövetségi testület kérésének megfelelően 2024 első negyedévében általános választásokat tartson.