Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) benyújtotta a 2026-os és a 2027-es Bajnokok Ligája-döntő megrendezésére vonatkozó pályázati anyagot az európai szövetséghez (UEFA), így megnyít rá az esély, hogy a Puskás Arénában lépjenek majd pályára a legnagyobb sztárok.

Megpályázta az MLSZ a BL-döntőt

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) júliusi közlése szerint Magyarország és Olaszország érdeklődik a Bajnokok Ligája 2026-os és 2027-es döntőjének rendezése iránt.

Az El-döntő után BL-döntőt lehet a Puskás Arénában Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője most az M1-nek elárulta, a magyar szövetség a november 15-i határidőre elkészítette és benyújtotta a pályázati anyagot az UEFA-hoz.

„A következő fontos időpont február lesz, amikorra az UEFA átnézi a pályázati anyagot, észrevételeket, javaslatokat tesznek a beküldött anyaghoz, a végleges döntés pedig 2024 májusában fog megszületni,

amikor Magyarország és Olaszország közül kiválasztják, hogy ki rendezheti a 2026-os, illetve a 2027-es Bajnokok Ligája-döntőt."

"Ahogyan azt már Csányi Sándor korábban kijelentette,

Rendeztünk már női BL-döntőt, Európa-liga-döntőt, Szuperkupa-döntőt, valamint nálunk volt az Európa-bajnokság néhány mérkőzése és mind a Puskás Aréna, mind a szervezés kapcsán kitűnő véleményeket kaptunk mind az UEFA, mind a résztvevő csapatok, mind pedig az ide érkező szurkolók részéről" - mondta Sipos Jenő, aki kiemelte, a Puskás Aréna abból a szempontból is remek létesítmény, hogy a város közepén található, így könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel is.

Jó esélyek vannak a BL-döntő megrendezésére

A két kandidáló egyúttal azt is jelentheti, Budapestnek nagyon jó esélye van arra, hogy 2026-ban vagy 2027-ben megrendezze a világ legrangosabb klubsorozatának döntőjét - írja az M4 Sport.

- tette hozzá Sipos jenő.

Hozzátette, az UEFA tervei szerint a Bajnokok Ligája-döntő köré egy többnapos fesztivált szerveznek, amit majd Budapest különböző helyszínein bonyolítanak le, ez is része a pályázati anyagnak.

„Joggal reménykedünk abban, hogy a magyar szurkolók Bajnokok Ligája-döntőt láthatnak majd a Puskás Arénában".

A 2024-es finálét a londoni Wembley Stadionban, a 2025-öst pedig a müncheni Allianz Arénában rendezik.