Vágólapra másolva!
A Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFS) ügyvezető-igazgatóhelyettese, Hriszto Zapjanov is úgy látja, hogy veszélybe került az eredetileg csütörtökre tervezett Bulgária-Magyarország Eb-selejtező megrendezése.

Ha nincs a Botev-stadion, akkor nem lesz bolgár-magyar meccs

A bolgár sajtóban szinte minden órában jelennek meg új hírek a mérkőzéssel kapcsolatban, de még mindig nincs hivatalos információ arról, hogy vajon megrendezik-e a találkozót.

A BFS részéről Hriszto Zapjanov ügyvezető-igazgatóhelyettes is megszólalt az ügyben.

Valóban itt akarnak meccset rendezni a bolgárok? Forrás: Facebook.com/pimktransport

– idézi a sportal.bg-re hivatkozva Hriszto Zapjanovot az nso.hu. – Azok a felvetések, hogy a BFS félelemből vagy más okokból döntött a plovdivi rendezés mellett helytelenek és rendkívül rombolóak a futballunkra és a hazánkra nézve. A szövetségben minden ember azon dolgozik, hogy a mérkőzést meg tudjuk rendezni, mert

ha nem lesz meccs, annak nyilvánvalóan következményei lesznek, melyek a teljes bolgár futballra vonatkoznak majd. Emberek veszíthetik el az állásukat mások makacssága miatt,

remélhetőleg a mérkőzést szabotálni szándékozók tisztában vannak ezzel."

Szavazzon!

Ön szerint megrendezik a bolgár-magyar Eb-selejtezőt?

Zapjanov szerint a labda a plovdivi önkormányzatnál van és felszólítja őket, hogy a józan ész szerint járjanak el.

Nagyon remélem, hogy megkapjuk Kosztadin Dimitrov polgármester úr aláírását, mert, ha nem, akkor annak katasztrofális következményei lesznek" – mondta. Ezek alapján úgy tűnik, Kosztadin Dimitrov polgármester kezében van a döntés jelenleg.

A bolgár-magyar bohózat előzményei

Mint ismert, a magyar szövetség (MLSZ) még hétfőn a honlapján számolt be arról, hogy a rendező bolgár szövetség (BFU) biztonsági okokból megváltoztatta a mérkőzés helyszínét, időpontját; illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba.

A tájékoztatásból kiderült: a BFU azt kezdeményezte, hogy a meccset Szófia helyett Plovdivban rendezhesse meg, az eredetileg meghirdetett - magyar idő szerinti - 20.45 helyett 18 órás kezdéssel.

Mivel a bolgár rendőrség a találkozó eredeti időpontjában, nézők előtti szervezéséhez nem járult hozzá, az európai szövetség (UEFA) a rendkívüli körülményekre tekintettel a találkozó zárt kapuk mögötti rendezését elfogadta.

Még mindig kérdéses, mi lesz a bolgár-magyar mérkőzéssel Fotó: Csudai Sándor - Origo

A mérkőzést az eredeti elképzelés szerint is Plovdivban rendezték volna, de szeptember 26-án bejelentették, hogy a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadion lesz a helyszín. Ez azóta már többször módosult, és jelenleg úgy néz ki, hogy játék nélkül, 3-0-s gólkülönbséggel kaphatja meg a három pontot Marco Rossi csapata.