"Igazi egyéniség, aki soha nem szállt el" - a DVSC egyik legnagyobb legendája, Dombi Tibor 50 éves lett

Dombi Tibor; Vécsei Bálint akció elesik FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása MOZOG sportoló SZEMÉLY
Debrecen, 2014. május 31. A debreceni Dombi Tibor (b) és a kispesti Vécsei Bálint a labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójában játszott DVSC-TEVA - Budapest Honvéd mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2014. május 31-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Debrecen legendájának, Dombi Tibornak a népszerűsége abban is rejlik, hogy olyan, mint a legkisebb fiú a népmesékből, aki vándorbotot ragadva végül beteljesíti a neki rendelt sorsot. A Loki-drukkerek egyik legnagyobb kedvence, Dombi Tibor 50 éves lett.

A szélvészgyors Dombi Tibor egyéniség volt

A DVSC ikonja, ugyanis a Loki-szurkolók egyik legnagyobb kedvence

november 11-én, szombaton tölti be az ötvenet.

A Haon ebből az alkalomból ellátogatott szülőfalujába, Sárrétudvariba.

Dombi Tibor fiatalon Forrás: Haon/Czinege Melinda

A lap első útja a Jókai Mór Általános és Alapfokú Művészeti Iskolába vezetett, ahol Nádházi Zoltán intézményvezető, Dombi Tibor egykori fizikatanára a következőket mondta a hétszeres magyar bajnok, ötszörös Magyar kupa-győztes játékosról.

– szögezte le. – Ezt ő is bevallotta, én is így emlékszem rá, de ettől függetlenül nem tartozott a rossz tanulók közé. Jól nevelt gyerek volt, akivel lehetett értelmesen beszélni. Az maradt még meg bennem még róla, hogy rettenetesen gyors volt, kirítt a sebességével a többiek közül."

Atlétikai versenyeken is indult, szép eredményei voltak abban is Dombi Tibornak, aki egyszer elment egy versenyre Debrecenbe, ahol távolugrásban

akkorát ugrott, hogy megkérdezték tőle, mennyit gyakorol hetente, ő pedig mondta, nálunk nincs is távolugró gödör.

Dombi Tibor, a DVSC legendája Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Mindent megtett a sikerért Dombi Tibor

Bodó Lajos, a korábbi csapattárs szerint Dombin az edzéseken

mindig szét volt szakadva a melegítő, mivel az időjárástól függetlenül csúszott, mászott, hatalmas energiákat fektetve bele a fociba.

"Emiatt is felnéztünk rá. Az öltözőben központi figura volt; szeretett viccelődni, ez az egyik, ami nagyon népszerűvé tette gyerekként és most felnőttként is.

Dombi Tibor legyen bármekkora ikon, híresség, mindenhol, mindenkinek Dombi Tibi marad, amely talán a legjobban mutatja a szerénységét, közvetlenségét.

A teljes riport a linkre kattintva olvasható.