A focisták is rettegtek a spanyol sztárcsapat botrányos és életveszélyes BL-meccsén

Benfica, szurkolók, fáklya, Bajnokok Ligája, foci
A flare is thrown from the stands as Benfica fans celebrate their team's goal during the UEFA Champions League group D football match between Real Sociedad and SL Benfica at the Reale Arena stadium in San Sebastian on November 8, 2023. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportkör negyedik fordulójának szerdai játéknapján a portugál Benfica 3-1-es vereséget szenvedett a spanyol Real Sociedad vendégeként. A lisszaboni klub szurkolóinak a meccs közbeni tevékenységükön mélységesen felháborodtak San Sebastiánban.

A csapatuk első góljára és a kiesésre is így reagáltak

A 21 perc után háromgólos hátrányban lévő Benfica drukkerei elsősorban a második félidő elején okoztak botrányt, miután szépített a csapatuk, megszerezve ezzel az első gólt a BL-szezonban. A szurkolók egymást és a pályát is dobálták fáklyákkal és petárdákkal, így az is felvetődött, hogy teljesen félbeszakad a játék, és csak akkor csitultak le, amikor Nicolas Otamendi azonban odament a lisszaboni drukkerekhez megnyugtatni őket.

Sötétben is könnyű lett volna észrevenni a néhány száz Benfica-szurkolót a Real Sociedad stadionjában a Bajnokok Ligája-meccsen Forrás: Brazil Photo Press via AFP/BRAZIL PHOTO PRESS/Bruno De Carvalho

A Benfica elnöke, Rui Costa – aki a meccs előtt hiába szólította fel a drukkereket a sportszerű viselkedésre – bocsánatot kért a Real Sociedadtól a vendégszurkolók viselkedése miatt, akik közül

körülbelül ötvenen ráadásul a meccs után, a stadion körüli utcákon is petárdákat és fáklyákat dobáltak.

Ekkor már minden bizonnyal nem örömükben, hanem bánatukban, amiért biztosan búcsúznak a csoportkör után a Bajnokok Ligájától.

Vannak és lesznek következményei a botránynak

A The Guardian információi szerint összesen tíz ember szorult orvosi ellátásra, és eddig négy embert (köztük három portugált) tartóztattak le a történtek miatt. Jokin Aperribay, a Real Sociedad elnöke hozzátette, további jogi lépéseket fognak tenni és mindent elkövetnek azért, hogy börtönbe juttassák a felelősöket.

Anthony Taylor játékvezetőnek szüneteltetnie kellett rövid időre a játékot, amikor petárdát dobtak a pályára a lisszaboniak szektorából. A hazaiak első gólját szerző középpályása,

Mikel Merino utólag elmondta, hogy voltak másodpercek, amikor neki és a társainak sem a meccsen járt az esze, hanem rémülten nézték a lelátón történteket.

A 3-1-es sikerrel a Real Sociedad biztosította helyét a nyolcaddöntőben, míg a Benfica a Salzburggal harcolhat az Európa-ligát érő harmadik helyért.