Vágólapra másolva!
A Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFS) elnöke, Boriszlav Mihajlov kérlelte az illetékeseket, hogy hadd rendezzék meg a csütörtökre tervezett Bulgária-Magyarország Eb-selejtezőt Plovdivban.

A plovdivi Hriszto Botev Stadion jelenleg átépítés alatt áll, így az építő cég elmondása alapján nem biztonságos meccset rendezni a helyszínen, és a stadion nem is kapott engedélyt az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA). A plovdivi polgármester, Kosztadin Dimitrov is azt mondta, hogy nem lesz meccs a városban, de hétfőn még dönthet másképpen, mert állítólag az ő aláírásán múlik, hogy lehet-e megrendezni az Eb-selejtezőt a helyi stadionban.

Az ügyben megszólalt a BFS-t vezető Boriszlav Mihajlov is, aki ellen és a teljes vezetőség ellen a szurkolók tüntetést szerveztek. Az elnök arra kérte az illetékes hatóságokat, hogy

hadd lehessen Plovdivban megrendezni a Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőt, különben a bolgár szövetséget kizárja az UEFA és nagyon súlyosak lesznek a következmények.

Boriszlav Mihajlov tart az UEFA súlyos büntetésétől a meccs elmaradása esetén Forrás: NurPhoto via AFP/Georgi Paleykov/NurPhoto/Georgi Paleykov

„Arra kérem a döntéshozókat,

Egy ilyen kudarc olyan, mintha megtagadnák egy sportesemény megrendezését, ami azt jelenti, hogy az állam nem segítette a szövetséget. Ez pedig beavatkozást eredményez és az UEFA-ból való kizárást jelenti. Nem csak arról beszélünk, hogy megfosztjuk a csapatokat az európai kupákon való részvételtől, hanem arról, hogy

– idézte Boriszlav Mihajlov BNT-nek intézett szavait az nso.hu.

A BOLGÁR-MAGYAR BOHÓZAT ELŐZMÉNYEI

Mint ismert, a magyar szövetség (MLSZ) még múlt hétfőn a honlapján számolt be arról, hogy a rendező bolgár szövetség (BFS) biztonsági okokból megváltoztatta a mérkőzés helyszínét, időpontját; illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba. A tájékoztatásból kiderült: a BFS azt kezdeményezte, hogy a meccset Szófia helyett Plovdivban rendezhesse meg, az eredetileg meghirdetett - magyar idő szerinti - 20.45 helyett 18 órás kezdéssel. Mivel a bolgár rendőrség a találkozó eredeti időpontjában, nézők előtti szervezéséhez nem járult hozzá, az európai szövetség (UEFA) a rendkívüli körülményekre tekintettel a találkozó zárt kapuk mögötti rendezését elfogadta.

A mérkőzést az eredeti elképzelés szerint is Plovdivban rendezték volna, de szeptember 26-án bejelentették, hogy a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadion lesz a helyszín. Ez azóta már többször módosult, és jelenleg úgy néz ki, hogy játék nélkül, 3-0-s gólkülönbséggel kaphatja meg a három pontot Marco Rossi csapata.