Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában született eredmények alapján már hét európai csapat részvétele biztos a 2025-ös klubvilágbajnokságon.

Az Egyesült Államokban 2025 nyarán megrendezésre kerülő klubvilágbajnokságon első ízben szerepelhet 32 csapat, akik közül 12-en Európából kvalifikálhatnak a tornára. Ők a 2021 és 2024 közötti négy Bajnokok Ligája-kiírás győztese mellett a nyolc legmagasabb koefficienssel rendelkező klub lesznek.

Ezt azt jelenti, hogy Európából a Chelsea, a Real Madrid és a legfrissebb győztes, a Manchester City már biztos résztvevőnek számított eddig is, most pedig az is eldőlt, hogy

mellettük a Bayern München, az Internazionale, a Paris Saint-Germain és a Porto is ott lesz a két év múlva esedékes tornán,

miután ők már nem kerülhetnek ki a (három győztest leszámítva) legjobb nyolc mezőnyéből.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) márciusban jelentette be, hogy 2025-től négyévente kerül sor a tornára, amelyre minden konföderáció legrangosabb sorozatának győztesei automatikusan kvalifikálják magukat.

Dél-Amerikának 6, a rendező Észak-Amerikának 5, Ázsiának és Afrikának 4-4, Óceániának pedig 1 hely jut a 12 európai mellett.

Az UEFA említett hét csapata mellett az al-Hilal, az Urawa Red Diamonds, az Al Ahly, a Wydad Casablanca, a Monterrey, a Seattle Sounders FC, a León, a Palmeiras, a Flamengo és a Fluminense mondhatja magát már biztos résztvevőnek.