Vágólapra másolva!
Pocsékul sikerültek a válogatott meccsek Erling Haalandnak, a Manchester City és a norvég válogatott sztárcsatárának, aki biztosan lemarad az Európa-bajnokságról.

A norvég válogatott csütörtök esti felkészülési mérkőzésén bokasérülést szenvedett Erling Haaland, a Manchester City csatára, aki így biztosan kihagyja a Skócia elleni, vasárnapi Eb-selejtezőt.

Erling Haaland az Európa-bajnokságon biztosan nem lehet ott, de sérülés miatt is kihagyhat több meccset Forrás: AFP/Lise Aserud

A gólerős norvég támadó a Feröer-szigetek elleni felkészülési mérkőzés hajrájában sérült meg, és a sérülése ugyan nem súlyos, de az Európa-bajnokságon így sem lehet majd ott, függetlenül attól, mit játszik majd csapata a skótok elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

Pep Guardiola jobban aggódhat, hiszen a Manchester City november 25-én fogadja a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpoolt, amely mindössze egypontos lemaradással második a Premier League-ben.

De térjünk vissza Norvégiára.

Az északiak sorosa szombat este pecsételődött meg azzal, hogy a románok Felcsúton legyőzték Izraelt 2-1-re, így utóbbi csapat már biztos résztvevője lett a pótselejtezőknek, ahol így Norvégiának nem marad majd hely. Az korábban eldőlt, hogy a spanyol-skót kettős végez a csoport élén, így a norvég csapat egyenes ágon nem juthat ki, de most oda az esély a pótselejtezőkre is.

A Football Rankings ábráján látszik, hogy nézne ki most a pótselejtezők ágrajza, ahova Norvégia már nem kerülhet.

Az ugyanakkor eldőlt, hogy a (Nemzetek Ligája helyezéseknek köszönhetően) Görögország, Finnország, Izrael, Bosznia-Hercegovina, Grúzia, Luxemburg és Lengyelország is pótselejtezőzhet.