Dagad az angol focibotrány: 10 pontot levontak a liverpooli csapattól

health fbl Horizontal
The logo is pictured through a glass window at the headquarters of the English Premier League in London on March 13, 2020. - The English Premier League suspended all fixtures until April 4 on Friday after Arsenal manager Mikel Arteta and Chelsea winger Callum Hudson-Odoi tested positive for coronavirus. (Photo by Isabel Infantes / AFP)
Vágólapra másolva!
Mivel a 2021/22-es szezonban megsértette a pénzügyi szabályokat, tíz pontot levont az Evertontól a labdarúgó Premier League vezetősége.

A grémium az ügyben eljáró független testület ajánlására döntött a súlyos büntetés mellett. A lépés nyomán a liverpooli együttes a 14.-ről a 19., utolsó előtti helyre esik vissza, mindössze jobb gólkülönbséggel megelőzve a sereghajtó Burnley-t.

Az Everton rendkívül nehéz helyzetbe került Forrás: AFP/Paul Ellis

A liga közölte: az eljárás során a klub elismerte, hogy az érintett idényben szabályt szegett, bár a szabálysértés mértékéről nem egyezett a felek álláspontja. A közlemény szerint a 2021/22-es szezonban 124,5 millió font volt az Everton vesztesége, miközben a megengedett 105 millió lett volna.

Az egyesület szerint - amely várhatóan fellebbez - az ítélet aránytalan és igazságtalan.