Mindenki a szabadrúgás elől félreugró válogatott focikapust dicséri - videó

brazil foci, Corinthians, Cássio, Cassio
Corinthians' goalkeeper Cassio celebrates after defeating Estudiantes in the penalty shoot-out of the Copa Sudamericana quarterfinals second leg football match between Argentina's Estudiantes de La Plata and Brazil's Corinthians, at the Jorge Luis Hirschi stadium in La Plata, Buenos Aires Province, Argentina, on August 29, 2023. (Photo by Luis ROBAYO / AFP)
Vágólapra másolva!
A brazil labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában a Corinthians hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az Atlético Mineiro ellen. A találkozó hajrájában a Sao Pauló-i együttes kapusa, Cássio ritkán látható jelenet végén mutatta meg a játékintelligenciáját.

A vendégek a 75. percben, 1-1-es állásnál egy közvetett szabadrúgáshoz jutottak, ami azt jelenti, hogy csak akkor születhet belőle gól, ha a labda másik játékost érint, mielőtt a kapuba kerül. Ezt használta ki az egyszeres brazil válogatott kapus, Cássio, aki

miután látta, hogy a kapura ívelt labdába senki nem ért bele, félreugrott előle.

Így hiába került be az a kapuba, a játékvezető nem gólt, hanem kirúgást ítélt.

Noha először mindenki meglepődött – köztük Mano Menezes vezetőedző is a szívéhez kapott –, miután rájöttek, hogy mi történt, mindenki elismerte a 36 éves kapus játékintelligenciáját a pályán és később a közösségi médiában is.

A PSV korábbi kapusa 2012-ben igazolt a Corinthianshoz, amellyel kétszer nyert bajnokságot, egyszer-egyszer pedig Libertadores-kupát és klubvilágbajnokságot, míg a brazil válogatottal 2019-ben Copa América-győztes lett.

A Corinthians négy fordulóval a szezon zárása előtt a 11. helyen áll a brazil fociligában.