Börtönbe kell mennie a horvát válogatott focistának

BELGASOCCER SOCCER FOOT FOOTBALL VOETBAL FIRST DIVISION D1 EERST Horizontal SQUARE FORMAT
Bosko Balaban is seen at the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KAA Gent, in Brugge, Saturday 09 April 2016, on day 2 of the Play-off 1 of the Belgian soccer championship. BELGA PHOTO JASPER JACOBS (Photo by JASPER JACOBS / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Nagy bajba került a korábbi horvát válogatott futballista, Bosko Balaban, miután évekig nem fizetett gyerektartást a volt feleségének.

A The Sun beszámolója szerint a 45 éves horvát exfocista 2017-ben vált el több mint tíz év után Iva Radic-tól, azóta mintegy 70 ezer font (nagyjából 30 millió forint) gyerektartást kellett volna fizetnie, ám ezt nem tette meg.

A zágrábi bíróság 2021-ben felfüggesztett börtönre ítélte, de mivel azóta sem fizetett, így a büntetése januárban életbe lép, és már akkor is börtönbe kell mennie, ha addig törleszti a számlát. A párnak három gyermeke van, így halmozódott fel az adósság.

Balaban pályafutása során többek között a Dinamo Zagreb, a Club Brugge és az Aston Villa csapatában is játszott. A horvát válogatott tagjaként részt vett a 2002-es és a 2006-os világbajnokságon.