Az ellenfél gólját ünnepelte, óriási botrányt okozott a City BL-győztes sztárfocistája - videó

Raheem Sterling, Mateo Kovacic, Premier League, Manchester City, Chelsea
Manchester City's Croatian midfielder #08 Mateo Kovacic (R) tackles Chelsea's English midfielder #07 Raheem Sterling (C) during the English Premier League football match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge in London on November 12, 2023. The game finished 4-4. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A címvédő Manchester City idegenben 4-4-es döntetlent játszott a Chelsea-vel az angol labdarúgó Premier League 12. fordulójának vasárnapi játéknapján. A meccs utolsó gólját a korábbi City-játékos, Cole Palmer szerezte büntetőből a 95. percben, ennek pedig a manchesteri oldalon is volt, aki látszólag örült.

A rendkívül fordulatos és gólgazdag összecsapás hajrájában a Chelsea egyenlített, így megmentette az egyik pontot, és a 2021-es Bajnokok Ligája-döntő óta először nem kapott ki Pep Guardiola csapatától. Palmer tizenegyesgólja után a Stamford Bridge közönsége talpra ugrott örömében, ami viszont még jobban dühítette a manchesteri drukkereket, az az volt, hogy

a 8-as mezszámban játszó Mateo Kovacic is az öklét rázta, miután bekerült a labda a City kapujába.

A 29 éves horvát középpályás idén nyáron éppen a londoniaktól igazolt a Citybe, korábban a Chelsea-ben lejátszott öt szezonja alatt többek között Bajnokok Ligáját (épp a City ellen), Európa-ligát és klubvilágbajnokságot is nyert. Az MC drukkerei a kötődés ellenére felháborodtak Kovacic érzelemnyilvánításán a közösségi médiában.

„Ki lehet szedni egy embert a Chelsea-ből, de nem lehet kiszedni a Chelsea-t az emberből" – írta egyikük. – aki egyszer Kék volt, az mindig Kék lesz!"

– reagált egy másik hozzászóló.

„Így ünnepelni City-játékosként?! Elfelejtette, hogy már nem velük [a Chelsea-vel] van egy csapatban?" – értetlenkedett egy harmadik szurkoló.

A Manchester City a korábbi 11 forduló alatt mindössze nyolc gólt kapott, most viszont egyetlen találkozón négyet. Ám a döntetlennel Pep Guardiola csapata így is egy pont előnnyel vezeti a tabellát a Liverpool és az Arsenal előtt.