2024-ben teljesen megújul az Aranylabda

award fbl Horizontal FOOTBALL SPORTS AWARD GOLDEN BALL AWARD
Inter Miami CF's Argentine forward Lionel Messi reacts on stage with his trophy as he receives his 8th Ballon d'Or award during the 2023 Ballon d'Or France Football award ceremony at the Theatre du Chatelet in Paris on October 30, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az UEFA hivatalos közleményben jelezte, hogy megállapodott a Groupe Amaury társasággal, így 2024-ben már közösen szervezik majd a gálát.

Az Európai Labdarúgó-szövetég, az UEFA és a Groupe Amaury, a France Football médiajogainak tulajdonosa, valamint a L'Équipe közösen jelentette be, hogy 2024-re teljesen megújul a díjátadó.

A France Football által 1956-ban életre hívott díj szavazási rendszerét továbbra is a Groupe Amaury felügyeli majd, amely továbbra is változatlan marad, az UEFA a díj népszerűsítésében és a gála lebonyolításában segédkezik majd.

A díjátadón értékelik majd az év legjobb edzőit, de a többi díjat megtartják, azaz marad a férfi és női Aranylabda, a Kopa-díj, a Jasin-díj, a Gerd Müller-díj, a szezon csapata, és a Sócrates-díj.

A megállapodás értelmében az UEFA lemond saját díjáról, amelyet hagyományosan augusztusban osztott ki, de klubsorozataiban, így a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában továbbra is megnevezi majd az idény legjobbjait.