Vágólapra másolva!
Mario Balotelli ismét jó formában futballozik Törökországban, ám a BL-győztes olasz csatár nem csak góllal, hanem egy emlékezetes pillanattal is felhívta magára a figyelmet.

Idén márciusban nagy visszhangja volt itthon, amikor a magyar labdarúgó-válogatott játékosai, Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntötték el, ki lője a megítélt tizenegyest Észtország ellen. A játékot Sallai nyerte és végül ő rúgta a büntetőt, ám miután kihagyta mindkét játékos kapott hideget-meleget, mivel eredetileg a válogatott csapatkapitánya volt kijelölve a tizenegyes elvégzésére.

Szoboszlai és Sallai kő-papír-olló párbaja Fotó: Csudai Sándor - Origo

Azt nem tudni, hogy az Adana Demirspor balhés olasz csatára, Mario Balotelli látta-e a magyar válogatott észtek elleni meccsét, de M'baye Nianggal a Konyaspor elleni bajnoki hosszabbításában pontosan ugyanazt a módszert alkalmazták a döntéshozásra, mint a magyar duó. A szenegáli csatár, aki Balotellihez hasonlóan korábban játszott az AC Milanban is, nem csupán a kő-papír-olló párbajt nyerte meg, de a büntetőt is gólra váltotta, így végül a házigazda 3-0-ra nyert.

Niang duplája mellett Balotelli is gólt lőtt, a korábbi olasz válogatott támadó a legutóbbi három meccsén háromszor volt eredményes. Az Adana Demirspor jelenleg harmadik helyen áll a török bajnokságban, tíz pont hátránnyal a listavezető Fenerbahce mögött.