Szoboszlait nem érdekli a második hely, csak a győzelemmel foglalkozik

Szoboszlai Dominik, Liverpool
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai celebrates after scoring his team second goal during the English League Cup third round football match between Liverpool and Leicester City at Anfield in Liverpool, north west England on September 27, 2023. (Photo by PETER POWELL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Minden egyes sorozatban győzelemben gondolkodnak a Liverpoolnál - Szoboszlai Dominik, az angol sztárcsapat magyar válogatott futballistája szerint.

A középpályással - aki szerdán töltötte be 23. életévét - a BBC Sport készített exkluzív interjút, amelyben beszélt gyerekkoráról, nyári klubváltásáról és az első liverpooli napjairól.

A beszélgetésben - melyet az m4sport.hu szemlézett - a válogatott csapatkapitánya elmondta, édesapjával fiatalon csak a technikájával foglalkoztak.

Nem foglalkoztunk a taktikával vagy az erősítéssel. A technikámról szólt minden, csak a lövés, a passzolás és a labdakezelés. Ballal, jobbal. Szerintem ezért lett elég jó a technikám. Akkoriban néha dühös voltam rá a sok edzés miatt, de az idő múlásával megértettem, miért tette" - mondta Szoboszlai.

Szoboszlai villámgyorsan beilleszkedett Liverpoolban Forrás: AFP/Peter Powell

A 36-szoros válogatott megjegyezte, pár hónappal ezelőtt még azon gondolkodott, jókor döntött-e a váltás mellett.

"Hogy őszinte legyek, nem az járt a fejemben, hogy nem a megfelelő csapatot választom, hanem megfelelő-e az időzítés.

Készen állok-e arra, hogy a Premier League-be igazoljak és a Liverpoolban játsszak? Azt mondtam magamnak, amikor valami nagy dolog jön, soha nem tudod, mire számíts. Meg kell próbálnod.

Ha nem próbálom meg, soha nem tudnám meg, mi lett volna, ha. Mindig arra gondoltam volna, hogy miért nem mentem. Úgyhogy azt mondtam, csináljuk. Készen fogok állni" - emlékezett vissza Szoboszlai.

A magyar futballista elárulta, óriási élmény volt számára az első liverpooli napokban, hogy például Mohamed Szalah-val együtt edzhetett - ami olyan volt, mintha videójátékozna -, és nagyon jól esik neki, hogy a klublegenda Steven Gerrardhoz hasonlítják, de ő nem olyan akar lenni, mint a korábbi angol válogatott klasszis.

Szoboszlai a BBC-nek elmondta, mindent meg akar nyerni csapatával:

"Premier League, FA Kupa, Európa-liga. Kit érdekel a második hely?! Ha megkérdezed a csapattársaimat, szerintem ők is ugyanezt fogják mondani."