Vágólapra másolva!
Sebastian Nanasi, a Malmö magyar származású svéd válogatott focistája egy podcastműsorban arról beszélt, hogy még nem hozta meg a döntését azzal kapcsolatba, hogy melyik válogatottban kíván szerepelni.

A 21 éves támadó középpályás az idei szezonban 25 meccsen 10 gólt lőtt és hét gólpasszt adott a Malmö csapatában, ezzel pedig a negyedik helyen áll a góllövőlistán, három találattal lemaradva a listavezető csapattársától, Isaac Kiese Thelintől.

Nanasi idén januárban a közmédiának elmondta, nagyapja és édesapja után akár a magyar válogatottban is szerepelhetne, de eddig még nem keresték a magyar szövetségtől, időközben pedig két barátságos mérkőzésen már pályára is lépett a svéd nemzeti csapatban.

Ha Magyarországról hívnának, akkor természetesen át kellene tekinteni a lehetőségeket, de egyelőre a svéd együttesre koncentrálok” - mondta Nanasi, aki azt is elárulta, hogy látta a magyarok néhány Nemzetek Ligája-mérkőzését, amely alapján úgy véli, Marco Rossi szövetségi kapitány csapata jó munkát végzett.

Sebastian Nanasi a Malmö egyik legnagyobb értéke Forrás: NurPhoto via AFP/Mike Kireev

A 21 éves focista a napokban szerepelt egy svéd podcast műsorban, amelyben ismét előkerült a téma.

Még nem hoztam meg a döntést, sem a magyar, sem a svéd válogatottól nem kerestek az ügyben. Meglátjuk, mit hoz a jövő”

idézi az NB1.hu Nanasit, aki legutóbb január 12-én, egy Izland elleni felkészülési mérkőzésen szerepelt a svéd válogatottban.

A FIFA szabályai szerint egy focista akkor válthat országot, ha nem tétmérkőzésen lép pályára az adott nemzeti csapatban, így Nanasi előtt nyitva áll az ajtó a magyar válogatott felé.

Nanasi korábban azt is elmondta, hogy soha nem járt még Magyarországon, de sok szépet hallott már Budapestről, ezért tervezi, hogy a jövőben ellátogat majd a magyar fővárosba.