Petárdával dobták meg a PSG ellen szenzációsan védő kapust, hordágyon vitték le a pályáról

fbl TOPSHOTS Horizontal
Clermont-Ferrand's French goalkeeper #99 Mory Diaw injured by a firecracker, is evacuated on a stretcher during the French L1 football match between Montpellier Herault SC and Clermont Foot 63 at Stade de la Mosson in Montpellier, southern France on October 8, 2023. (Photo by Pascal GUYOT / AFP)
Vágólapra másolva!
Botrányos jelenetek zajlottak le a francia labdarúgó-bajnokságban megrendezett Montpellier-Clermont mérkőzésen, miután a vendégek kapusa, Mory Diaw megsérült egy pályára dobott petárda miatt.

A Montpellier 4-2-re vezetett a Clermont ellen, amikor a játékvezető a 93. percben hirtelen félbeszakította a meccset. A botrányos eset akkor történt, amikor Diaw megpróbálta újra játékba hozni a labdát a tizenhatoson belül. Ekkor egy lelátóról berepült petárda robbant fel a kapus mellett, aki a durranás után a földre zuhant és hordágyon kellett levinni a pályáról.

– indokolta döntését Florent Batta játékvezető.

A vasárnapi incidens egy héttel azután történt, hogy Diaw kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy a Clermont pontot szerzett a Paris Saint-Germain ellen az előző forduóban. A szenegáli válogatott kapus akkor 10 védést mutatott be a PSG ellen, és egyetlen gólt sem kapott.

A sérülés súlyosságáról egyelőre nincs információ, mint ahogy azt sem lehet tudni, hogy a mérkőzést egy későbbi időpontban folytatják-e, vagy a labdarúgó szövetség illetékes bizottsága helyben hagyja az eredményt.