Vágólapra másolva!
A magyar válogatott október 26. és november 4. között az egyesült arab emírségekbeli Rász el-Haimában szerepel a minifutball-világbajnokságon. Nagy Lajos csapata Szerbiával, Portugáliával és Líbiával került össze a H-csoportban. A nemzeti együttes október 25-én utazott az Egyesült Arab Emírségekbe, ahol október 27-én Portugália ellen kezdi meg a szereplését a vb-n.

A magyar minifoci-válogatott valamivel több, mint ötórás repülőutat követően érkezett Dubajba szerdán este, majd az útlevélellenőrzéseket követően - érdekesség, hogy az Egyesült Arab Emírségekbe csak egy retinaszkennerezés után lehet belépni -, még egy bő egyórás buszút is várt a csapatra, mielőtt megérkezett a világbajnokság helyszínére, Rász el-Haimába.

A csapatot elképesztő fogadtatás várta, a RAK Hotel dolgozói ugyanis

sorfalat álltak a magyar játékosoknak, akik vastaps mellett léphettek az épületbe,

ahol különböző ajándékok, forró, vizes törölköző – ezzel szokás errefelé az arcot tisztítani a hosszú utazás végén –, illetve üdvözlő ital várta a focistákat.

Csütörtökön már kezdetét vette a világbajnokság, ám a magyar csapat az első szünnapot követően csak pénteken kezdi meg a szereplését a vb-n. Az időjárás egyébként nem volt kegyes a csapatokhoz, ugyanis szinte egész nap esett az eső, ami a helyiek szerint

olyannyira szokatlan, hogy egy év alatt alig párszor fordul elő.

A magyar játékosoknak viszont volt idejük alkalmazkodni a körülményekhez,

Nagy Lajos szövetségi kapitány pedig az edzés mellett egy kis játékot, illetve karaokét is becsempészett a programba.

Este a hivatalos megnyitó ceremónián vett részt a válogatott az igazán impozáns környezetben lévő arénában – amely a tengerpart mellé épült közvetlen –, majd mindenki sietett pihenni.

Ugyanis

a magyar csapat október 27-én, pénteken magyar idő szerint 17.45-kor Portugália ellen kezdi meg a világbajnokságot.

„Nem szükséges ecsetelni, mennyire nagy dolog a válogatott színeit képviselni, ráadásul, ahogy fejlődik a sportág, úgy válik egyre ismertebbé. A világbajnokságtól azt várom, hogy a játékosok azt a mentális erőt és egységet hozzák magukkal, amelyet az egész szezonban tanúsítottak. Fontos, hogy élvezzék a játékot. A mezőny rendkívül erős, nagyon kis dolgokon fog múlni az egyes helyezések sorsa.

– mondta Barabás Miklós, a válogatott csapatkapitánya.

A magyar válogatott vb-csoportmérkőzései (magyar idő szerint):
Október 27.: 17.45: Magyarország-Portugália
Október 29.: 07.15: Magyarország-Líbia
Október 31.: 19.15: Magyarország-Szerbia

A magyar minifutball-válogatott 13 fős vb-kerete:

Kapusok: Tajti Bence, Bohony Bálint
Mezőnyjátékosok: Barabás Miklós, Ladányi Dávid, Bozsoki Imre, Csoszánszki Dávid, Kozó Viktor, Nádasi Kornél, Dunai András, Kiss Gábor, Győri Barnabás, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence

A minifoci vb-ről az Origo a helyszínről tudósít.