Vágólapra másolva!
Megtalálták a holttestét annak a tehetséges spanyol futballistának, aki a múlt héten tűnt el.

A spanyol harmadosztályú Cordoba FC a hivatalos honlapján megerősítette, hogy a hétfőn megtalálták Alvaro Prieto holttestét. A 18 éves sportoló, aki mérnökhallgatónak tanult az egyetemen, emellett a Cordoba FC ifjúsági csapatának idei gólkirálya volt, múlt csütörtökön Sevillában bulizott a barátaival, ám a másnap reggel lekéste a Cordobába tartó vonatot, amellyel haza kellett volna mennie.

Spanyol beszámolók szerint, amikor a biztonságiak arra kérték, hogy hagyja el a Santa Justa vasútállomást, miután azon kapták rajta, hogy megpróbált átkelni a síneken, és felszállni egy másik vonatra, akkor Prieto nem tudta igazolni, hogy van érvényes jegye, mivel a telefonja lemerült, készpénz pedig nem volt nála.

A sportoló édesanyja, Julia Lopez a hétvégén egy rádióműsorban aggódva beszélt arról, hogy attól tart, hogy elgázolták vagy elrabolták a fiát.

A fiatal futballista holtestét aztán hétfőn megtalálták a vasútállomáson, két szerelvény közé beékelődve.

– mondta Alberto Catalan, az RTE La 1 riportere.

A spanyol TVE ráadásul élőben közvetítette ahogy a fiú holttestét kiemelik a vágányok közül. Az állami köztelevízió aztán később elnézést kért, amiért megszakítás helyett etikátlanul levetítették a megrázó képsorokat.

– kért elnézést a műsor szerkesztője, Jaime Cantizanos.

Prieto a Cordoba egyik legígéretesebb utánpótlás-játékosa volt, ebben a szezonban háromszor is eredményes volt.