Vágólapra másolva!
Marco Rossi együttesének játékosai hétfőn délben találkoztak a telki edzőközpontban. A létszám hétfő estére már majdnem teljes volt, mindössze Gulácsi Péter csatlakozik később a 26 játékos közül.

A kerettagok többsége már délben megérkezett, Gazdag Dániel és Mocsi Attila azonban csak a délutáni órákra futott be Telkibe, míg

Gulácsi Péter szerda este csatlakozik a társakhoz

- írja az MLSZ.

Ennek pedig az az oka, hogy

az RB Leipzig szerdán edzőmeccset játszik, Gulácsi esetében pedig most az a legfontosabb, hogy hosszú sérülését követően minél több játékperccel rendelkezzen.

Emiatt a válogatott szakmai stábja a csapat és a kapus szempontjából is azt látta a leghasznosabb megoldásnak, ha még Lipcsében marad, és ezen a mérkőzésen ő áll a Lipcse kapujában.

A magyar válogatott megkezdte a felkészülést a szerbek elleni csoportrangadóra Forrás: MLSZ

Az addig is a megérkezett játékosok hétfő délután már edzettek. A hétvégén pályára lépők regeneráló foglalkozáson vettek részt, a többiek pedig teljes értékű edzésmunkát végeztek.

A szövetség beszámolója szerint

a kerettagok közül mindenki egészséges, így mindegyikükre számíthat a szakmai stáb.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Demjén Patrik (MTK Budapest), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)
védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Fehérvár FC), Mocsi Attila (Rizespor), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Szalai Attila (Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)
középpályások: Bolla Bendegúz (Servette FC), Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth), Nego Loic (Le Havre), Styles Callum (Barnsley), Nagy Ádám (AC Pisa), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)
támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencváros)