Vágólapra másolva!
Az RB Leipzig magyar válogatott hátvédjének, Willi Orbánnak a felépülése egyre jobban halad. A csehek elleni barátságos meccsen térdsérülést szenvedett védő akár már öt hét múlva visszatérhet a pályára.

A 30 éves középhátvédet imádják Lipcsében, térdsérülése ellenére is 2027-ig hosszabbították meg a szerződését. A csapat vezetőedzője, Marco Rose is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Willi Orbán még hosszú évekig a Leipzig futballistája maradjon.

Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokáig magunkhoz tudtuk kötni őt" - írta meg a Ripost, mit mondott a lipcsei együttes vezetőedzője, akit meglepett, hogy csapatkapitánya sérülten tért vissza a magyar válogatottból, ugyanakkor bízik játékosa gyors felépülésében.

Willi Orbán az RB Leipzig csapatkapitánya és egyik legfontosabb játékosa Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann/Sven Simon

"Nem gondoltam volna, hogy Willinél egyáltalán létezik ilyesmi. Remélhetőleg gyorsan visszatér. Szorgalmasan dolgozik ezért, szerintem gyorsabban épül fel, mint más egy ilyen sérülésből" - mondta Rose a magyar válogatott kulcsemberéről, aki nagyon ritkán szenved sérülést, pedig ritkán pihentetik és a lehető legtöbb mérkőzésen pályára lép.

Az RB Leipzig sportigazgatója, Rouven Schröder is elismerően beszélt a csapat egyik legjobbjáról.

2015 óta itt van, és azóta az RB Leipzighez hasonlóan hihetetlen fejlődésen ment keresztül, futballistaként és személyiségként egyaránt - méltatta Orbánt a sportigazgató.