Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgóválogatott kedden magyar idő szerint 20.45-kor lép pályára a kaunasi Darius és Girenas Stadionban. Remek hangulat várható a 15 ezer férőhelyes arénában, melyet egy éve adtak át.

Kiküldött munkatársunk helyszíni tudósítása Kaunasból.

Az eredetileg 1925-ben megnyitott, majd 1998-ban, 2005-ben és végül 2018 és 2022 között teljesen megújult aréna Litvánia legnagyobb sportstadionja.

A létesítmény a Đžuolyna parkban fekszik, itt található Európa legnagyobb tölgyese (770 tölgyes), ha a városokat nézzük.

A 2018-ban júniusban megkezdett stadionrekonstrukció - amely 2022-ben augusztus 19-én fejeződött be - során az aréna férőhelyeinek száma 9,5 ezerről

15 ezerre emelkedett, minden lelátó fedett lett, így a drukkerek nincsenek annyira kitéve az időjárási körülményeknek. A stadion gyepszőnyege fűthető és megfelel a legmagasabb UEFA követelményeknek is.

A litván válogatott szövetségi kapitánya, Edgaras Jankauskas elmondta, nagyon szeretnék megszerezni az első sikerüket ebben az arénában. Természetesen mi abban reménykedünk, hogy ez nem sikerül, és egy magyar győzelemmel kiharcolja az Eb-részvételt Marco Rossi csapata.

A Litvánia-Magyarország mérkőzést kedden (20:45) az Origo élő szöveges tudósításban közvetíti.