Vágólapra másolva!
Kedden este a Német Kupában a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig 1-0-ra kikapott a Wolfsburg otthonában, ezzel a címvédő lipcsei csapat a legjobb 32 között búcsúzott a sorozattól.

A lipcsei csapatba ezúttal bekerült a magyar válogatott kapus, aki a hosszú sérülése után még nem tudta visszaverekedni magát a kezdőcsapatba, de az idei szezonban már a második kupameccsen kapott lehetőséget Marco Rose vezetőedzőtől.

Gulácsi Péter csapata kiesett a Német Kupából Forrás: AFP/Ronny Hartmann

A 33 éves kapus magabiztos teljesítményt nyújtott, azonban a 14. percben Vaclav Cerny közeli bombájánál esélye sem volt a hárításra, a Wolfsburg pedig megnyerte a meccset a cseh középpályás góljával, ezzel pedig a legutóbbi két kiírás győztese már a legjobb 32 között búcsúzott a sorozattól.

A találkozón Willi Orbán, az RB Leipzig másik magyar válogatott focistája sérülés miatt nem lépett pályára, azonban az bizakodásra adhat okot, hogy a rutinos védő már elkezdte az edzéseket a német csapatban.

A sérült Schäfer Andrást továbbra is nélkülöző Union Berlin sem jutott a 16 közé, mivel 1-0-ra kikapott a VfB Stuttgart otthonában.