Súlyosan megbüntették a Bayern Münchent

Soccer 1. Bundesliga/ Werder Bremen - FC Bayern Munich 0:4. 2023 2024 ball sports close up 24 database DFL single individually 23 first division club dress FCB Munich men league game football game soccer single image 1st league season 2023 club jersey clu
Harry KANE (M) Soccer 1st Bundesliga, 1st matchday, SV Werder Bremen (HB) - FC Bayern Munich (M) 0: 4, on August 18th, 2023 in Bremen / Germany. #DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video # (Photo by Anke Waelischmiller/Sven Simon / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) komoly pénzbüntetést osztott ki a Bayern Münchennek, a Galatasaraynak és az AEK Athénnak is a legutóbbi európai kupameccsükön történt szurkolói rendbontások miatt.

A Bayern drukkerei a Koppenhága otthonában megnyert BL-meccsen dobáltak füstbombákat és különböző tárgyakat a pályára, amiért 40 000 eurós (15,3 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtotta az UEFA a német együttest.

A Bayern-drukkerek túlzásba vitték a szurkolást Dániában Forrás: NurPhoto via AFP/Ricardo Ramírez/NurPhoto/Ricardo Ramirez

A Galatasaray szurkolói a Manchester United ellen aratott sikert ünnepelték meg túlságosan, hasonlóan füstbombák és tárgyak dobálása mellett anyagi károkat is okoztak az Old Traffordon, amiért a török csapat 51 500 eurós (19,7 millió forintos) pénzbírságot kapott.

A legrosszabbul az AEK Athén járt, amely drukkerei az Ajax elleni Európa-liga-meccsen elért hazai döntetlen során amellett, hogy tárgyakat dobáltak és füstbombákat gyújtottak, a görög szurkolók önhatalmúlag közutakat zártak le és lézert is használtak. Ezért az AEK-t 81 625 eurós (31,2 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtotta az európai szövetség.

A Bajnokok Ligája és az Európa-liga (valamint a Ferencvárost is szerepeltető Konferencia-liga) küzdelmei a jövő héten folytatódnak a csoportkör harmadik fordulójával.

Forrás