Vágólapra másolva!
A Ferencváros 18 éves támadója, Lisztes Krisztián jelenleg a magyar labdarúgás egyik legfelkapottabb fiatal játékosa, és a tehetségére már külföldön is felfigyeltek.

Lisztes még az előző szezon végén robbant be az NB I-ben, amikor is a bajnokság hajrájában öt gólt szerezve nagyban hozzájárult a zöld-fehérek 34. bajnoki címéhez. A szezon végén őt választották meg az év felfedezettjének, a nyáron pedig eldőlt, hogy a következő szezontól a Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurthoz igazol. Lisztest így már nemzetközi szinten is egyre inkább észreveszik, ami nem is csoda, hiszen a Transfermarkt statisztikái szerint a 18 éves magyar támadó szerezte a legtöbb gólt támadóközéppályásként a korosztályában, az egész világon.

Lisztes Krisztiánt a világ legnagyobb tehetségei között tartják számon Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Scouted Football több játékosmegfigyelőt is felkért, hogy állítsa össze a saját top50-es listáját a világ legtehetségesebb fiatal futballistáiból. A spanyol CF Vélez csapatánál vezető játékosmegfigyelőként dolgozó Lee Scott úgy gondolta, hogy

Lisztesnek helye van a világ tíz legnagyobb reménységei között, ráadásul az előkelő kilencedik helyre rangsorolta a magyar tehetséget.

Lee listájának élén a PSG üdvöskéje, Warren Zaire-Emery áll, a második helyre pedig a Barcelona 16 éves szupertehetségét, Lamine Yamalt rangsorolta, míg a dobogó harmadik fokára a Brightonban játszó Evan Fergusont, aki fiatal kora ellenére már a Premier League-ben is bizonyított.