Hatalmas botrány tört ki a Real Madridnál

fbl Horizontal GENERAL VIEW ILLUSTRATION FOOTBALL STADIUM FISH-EYE LOGO
Picture shows a general view of the Santiago Bernabeu stadium with its operable roof closed due to the rainy weather ahead of the Spanish Liga football match between Real Madrid CF and Getafe CF in Madrid on September 2, 2023. (Photo by Thomas COEX / AFP)
Vágólapra másolva!
Az egykori spanyol rendőrfőnök, José Manuel Villarejo egy rádióműsorban elárulta, hogy a Real Madrid labdarúgócsapatának elnöke, Florentino Pérez többször részese volt már illegális tevékenységeknek, melyek egy része a játékvezetőkhöz kötődik. A Real elnöke jogi lépéseket tesz a rágalmazás miatt.

Az év elején derült ki, hogy a spanyol játékvezetői bizottság korábbi alelnöke és a katalán bírói testület vezetője, José María Enríquez Negreira legalább 3 éven át, 2016 és 2018 között jelentős pénzösszeget kapott a számlájára a Barcelona labdarúgócsapatától.

Éppen a katalán klubbal kapcsolatos dolgokról beszélgettek Villarejóval egy rádióműsorban, amikor a korábban börtönbe is zárt exrendőrfőnök elmondta, hogy ez nem csupán a Barcelonánál van így.

„Minden elnök ezt csinálja. Florentino Pérez is. A Real Madridnál már a Negreira-ügy előtt is hasonlókról lehetett tudni.

A néhai [Alfredo Perez miniszterelnök-helyettes] Rubalcaba, aki megrögzött Real Madrid-szurkoló volt, azt szokta mondani, hogy ne is gondoljak a madridi bokszra, mert olyan, mintha egy tévéstúdióban lennék" – idézte a goal.com Villarejót.

Florentino Pérezt súlyos szavakkal illette a volt rendőrfőnök Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Az elhangzottakra előbb a La Liga elnöke, Javier Tebas reagált.„Villarejo két dolgot mondott, az egyik, hogy Florentino megvesztegetett bírókat, a másik, hogy érinthetetlen.

Azért is hiszem el, mert ezt nem Villarejo, hanem Pérez volt jó barátja, Rubalcaba, a volt belügyminiszter mondta neki. És erről mindenki tud, ez egy objektív tény" – nyilatkozta a Pérezzel nem túl jó kapcsolatot ápoló Tebas.

A Real Madrid azóta egy hivatalos közleményt is kiadott, amelyben leírták, hogy

Florentino Pérez azonnali jogi lépéseket tesz Villarejo ellen az elhangzott vádjai miatt.