Az ellenfelet gyalázták, súlyos büntetés várhat a PSG sztárfocistáira

Horizontal
(from L) Paris Saint-Germain's French defender #26 Nordi Mukele, Paris Saint-Germain's French forward #10 Ousmane Dembele and Paris Saint-Germain's Moroccan defender #02 Achraf Hakimi celebrate with supporters after winning the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Olympique de Marseille (OM) at the Parc des Princes Stadium in Paris on September 24, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Még a francia labdarúgó-bajnokság előző fordulójában történt, hogy a Paris Saint-Germain négy focistája az ellenfél, a Marseille csapatára mondott trágár dolgokat az örömünnep közben. A PSG játékosai egy héttel később bocsánatot kértek a tetteikért.

Asraf Hakimi, Ousmane Dembélé, Randal Kolo Muani és Layvin Kurzawa az a négy játékos, akik

az ellenfelet sértő dallamokat skandáltak a szurkolóikkal együtt,

miután 4-0-ra legyőzték az Olympique de Marseille-t szeptember 24-én, a Ligue 1 hatodik fordulójában.

A liga fegyelmi vizsgálatot indított,

október 5-én pedig a négy játékosnak jelenése van a Fegyelmi Bizottság előtt, ahol súlyos büntetés várhat rájuk.

Annak ellenére, hogy egy héttel később, vasárnap Hakimiék a közösségi médiában végül egy közös levélben nyilvánosan is elnézést kértek a tetteikért.

„Tisztában vagyunk tetteink és szavaink közvéleményre, különösen a gyerekekre gyakorolt hatásával, akik arról álmodoznak, hogy megnézzenek egy futballmérkőzést. Őszintén sajnáljuk azokat a szavakat, amelyeket nem kellett volna kimondanunk, és szeretnénk bocsánatot kérni" – áll a közös közleményben.