Vágólapra másolva!
Szombat délután rendezik a spanyol bajnokság legnagyobb rangadóját, amikor is a Barcelona a Real Madridot fogadja a barcelonai Olimpiai Stadionban. Könnyen lehet, Luka Modric, a vendégek aranylabdás középpályása nem lesz kulcsszereplő a találkozón, azonban ha Carlo Ancelotti pályára küldi, akkor megdönthet egy egészen elképesztő rekordot.

Ha az olasz mester pályára küldi a horvát aranylabdást, akkor 38 évesen és 47 naposan ő lesz a Real Madrid történetének legidősebb játékosa, aki pályára lépet egy El Clásicón. A rekordot a korábbi spanyol válogatott kapaus, Francisco Buyo tartja, aki 1996 februárjában 38 évesen és 38 naposan védett egy Barcelona elleni rangadón.

Arra viszonylag kevés az esély, hogy Modric kezdőként lépjen pályára a Barcelona ellen, ugyanis az aranylabdás középpályás az idei szezonban csak kiegészítő szerepet kap a Real Madridban. Modric az utóbbi 11 évben nélkülözhetetlen volt a Real Madrid középpályáján, azonban az utóbbi két évben olyan fiatal klasszisok érkeztek a csapathoz, mint a francia Eduardo Camavinga, a honfitársa Aurélien Tchouaméni, vagy az idén nyáron 103 millió euróért igazolt Jude Bellingham.

Luka Modric történelmet írhat a Barcelona elleni meccsen Forrás: AFP/Lluis Gene

A Real Mardridnál érezhetően most jött el a generációváltás ideje, amit jól szemléltet, hogy Modricnak egyelőre csak 308 játékperce van a spanyol bajnokságban, így nem meglepő, hogy a horvát legenda elégedetlen a helyzetével, és állítólag eljutott arra pontra, hogy készen áll a távozásra.

Modric számára egyébként nem csak Buyo rekordjának a megdöntése miatt lenne különleges a találkozó, hanem azért is, mert a Barcelona elleni lenne az 500. mérkőzése a Real Madrid színeiben, így meglepő lenne, ha Ancelotti legalább pár percre ne tenné be a csapatba.