Harminc méterről lőttek szép gólt az ukránok - videó

Horizontal FOOTBALL
Ukraine's defender #21 Oleksandr Karavayev celebrates his 2-0 during the UEFA Euro 2024 qualifying Group C football match betweeen Ukraine and North Macedonia in Prague on October 14, 2023. (Photo by Michal Cizek / AFP)
Vágólapra másolva!
Ukrajna Prágában két góllal győzte le Észak-Macedóniát szombaton, a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező C csoportjának 7. fordulójában. Az ukránok második találata több mint harminc méterről született.

Az ukránok Prágában "fogadták" az északmacedónokat és Georgij Szudakov, valamint Olekszandr Karavajev góljával nyertek. Utóbbi játékos a 96. percben remekül vette észre, hogy kinn áll a kapus, bal szélről, több mint 30 méterről remek mozdulattal a hosszú sarokba lőtt, ezzel beállítva a 2–0-s végeredményt.

A korábbi ferencvárosi vezetőedző, Szerhij Rebrov irányította csapat sikerével feljött a második helyre a C csoportban. Az északírek a pont és gól nélkül sereghajtó San Marinót verték magabiztosan Belfastban.

A tíz selejtezőcsoportból az első két-két csapat jut ki az Eb-re. A maradék négy helyből egy a házigazda németeké, háromért pedig a pótselejtezőn 12 együttes küzdhet meg elődöntő-döntő rendszerben a Nemzetek Ligája sorrendje alapján. A kontinensviadalt 2024. június 14. és július 14. között rendezik.

Eb-selejtezők, 7. forduló:

C csoport:
Ukrajna - Észak-Macedónia 2-0 (1-0)

H csoport:
Észak-Írország - San Marino 3-0 (2-0)