Vágólapra másolva!
Szombat este a magyar labdarúgó-válogatott a szerb csapatot fogadja a Puskás Arénában Európa-bajnoki selejtezőn. A találkozón nem léphet pályára a szerb csapat legnagyobb sztárja, az olasz Juventusban futballozó Dusan Vlahovics.

A 23 éves szerb támadó szeptember 26-án még pályára lépett a Lecce elleni bajnoki mérkőzésen, ez után viszont hátfájdalmak miatt kihagyta az Atalanta elleni rangadót, majd múlt hétvégén a Torino elleni városi derbit is kénytelen volt kihagyni.

Dusan Vlahovics hat meccsen négy gólnál jár az idei szezonban Forrás: AFP/Marco Bertorello

Vlahovics távolmaradását a szerb válogatott szövetségi kapitánya, Dragan Sztojkovics erősítette meg az Informer nevű lapnak adott interjúban.

Amikor láttam, hogy Vlahovics kihagyja a Juventus bajnokiját az Atalanta ellen, aggódni kezdtem, majd amikor a Torino ellen is kimaradt, már tudtam, nem számolhatok vele. Ugyanakkor most több időnk lesz felkészülni és tökéletesíteni a taktikát" – nyilatkozta Sztojkovics, aki azt is elárulta, hogy nem hívott be a keretbe más csatárt a sérült Vlahovics helyett.

A csoportelső magyar válogatott szombaton a második Szerbiát fogadja, majd jövő kedden a nyeretlenül sereghajtó Litvánia vendége lesz.