Vágólapra másolva!
Szeptember végén a Német Kupában a címvédő RB Leipzig 3-2-re nyert a másodosztályban szereplő Wehen Wiesbaden otthonában. A lipcseiek kapuját a magyar válogatott Gulácsi Péter védte, aki közel egy év után lépett újra pályára a súlyos térdsérülése után. Marco Rose, a lipcsei csapat vezetőedzője elmondta, hogy már nem Gulácsi a csapat első számú kapusa, azonban a magyar válogatott játékos frappáns videóval tudatta, hogy nem adja fel a harcot.

A 33 éves kapus tavaly október 5-én sérült meg a skót Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A találkozó 10. percében Gulácsi egy hazaadás után elpasszolta a labdát, ezt észlelve egy gyors irányváltás után bicsaklott meg a térde, ami után ápolni kellett. Később kiderült az elülső keresztszalag szakadt el az 51-szeres magyar válogatott kapus jobb térdében.

Öt nappal később meg kellett műteni Gulácsit, akinek így ki kellett hagynia szinte a teljes szezont, és csak idén szeptember végén térhetett vissza.

- mondta Gulácsi a Wehen Wiesbaden ellen 3-2-re megnyert meccs után.

Gulácsi Péter győztes meccsen tért vissza az RB Leipzig kapujába Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Ralf Ibing

Marco Rose, a Lipcse edzője a találkozó után dicsérte Gulácsit, de azt már a meccs előtti sajtótájékoztatón világossá tette, hogy már nem ő a csapat első számú kapusa. Miután Gulácsi kidőlt, Janis Blaswich kapott bizalmat, élt is vele, kétségkívül kiválóan teljesít. A 32 éves német kapus vissza is került a Bayern München elleni Bundesliga-rangadóra, majd szerdán a BL-címvédő Manchester City elleni csoportmeccsen is ő védett.

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy Gulácsi Péter most egy frappáns videóval jelezte, hogy nem adja fel a harcot és vissza akar kerülni a kapuba. Az Instagram-oldalán megosztott videó háttérzenéje Sia nagy slágere, az Unstoppable (Megállíthatatlan), az összeállításban pedig láthatjuk, hogy Gulácsi a sérülésétől a visszatéréséig milyen gyötrelmes utat járt be, és most milyen elszántan edz.

„Egy év kemény munka, verejték, könnyek és áldozatok.

Köszönöm mindenkinek, aki mellettem állt és segített ezen az úton! Visszatértem! – írta ki Gulácsi Péter.

A bejegyzését többek között korábbi csapattársai közül a már a Manchester City csapatát erősítő Josko Gvardiol, Nordi Mukiele (Paris Saint-Germain) és Andé Silva (Real Sociedad), a jelenlegiek közül Amadou Haidara, Christoph Baumgartner és természetesen Willi Orbán is lájkolta. Utóbbi azt is odaírta: "Bravó, Gula!"