15 éves focista miatt tört ki a botrány az NB III-ban

Horizontal CLOSE-UP ILLUSTRATION FOOTBALL SOCCER BALL SPORTS SHOES, focilabda, edzés, illusztráció
A Rangers player takes part in a training session, on the eve of the Europa League final football match between Eintracht Frankfurt and Glasgow Rangers at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville on May 17, 2022. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB III észak-nyugati csoportjának 8. fordulójában az Urbán Flórián vezette Csornai SE hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Bicske TC csapatával. A meccsnek mégsem lett pontosztozkodás a vége, ugyanis a találkozó után óvott a Bicske, mivel a Csorna csapatában pályára lépett a 15 éves Németh Bence, aki a hatályos versenyszabályzat szerint nem játszhatott volna a meccsen a fiatal kora miatt.

A 15 éves Németh Bence 2008. július 4-én született, így legkorábban a következő szezon elején léphetett volna pályára felnőtt bajnoki mérkőzésen, ugyanis az MLSZ versenyszabályzatában benne van, hogy a „férfi felnőtt bajnoki, kupa és egyéb mérkőzéseken a mérkőzés napjáig a 16. életévét naptári napra betöltött és annál idősebb korú labdarúgó vehet részt, kivéve, ha a versenykiírás a korosztályra vonatkozóan ettől eltérően rendelkezik.”

A bicskeiek tehát a meccs után kiszúrták, hogy a 15 éves Németh Bence jogosulatlanul szerepelt a mérkőzésen, így meg is óvták azt, az MLSZ pedig elfogadta az óvást, így a vendégek 0-3-as eredménnyel megkapták a három pontot.

Az MLSZ a Bicske csapatának adta a három pontot Forrás: mlsz.hu

Az eset azért is érdekes, mert Németh Bencét a fiatal kora miatt nem lett volna szabad nevezni a mérkőzésre, azonban azt is le kell szögezni, hogy a találkozó előtt súlyos játékvezetői mulasztás is történt, ugyanis minden meccs előtt a bíróknak át kellene nézniük az igazolásokat, és hitelesíteni a jegyzőkönyvet. Márpedig az, hogy Németh Bence bekerülhetett a jegyzőkönyvbe, az nem csak a Csornai SE hibája, hanem a találkozót vezető Práth Dávid játékvezetőé is.