1 milliárd euróért vihetik a Barcelona legújabb klasszisát

FC Barcelona v Sevilla FC - LaLiga Championship,EA sports,FC Barcelona,Football,LaLiga,player,Sevil Horizontal
16 éves Lamine Yamal kivásárlási ára 1 milliárd euró lesz
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona a hivatalos honlapján tudatta, hogy 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a 16 éves Lamine Yamallal.

Lamine Yamal idén áprilisban, egy Betis elleni bajnoki meccsen mutatkozott be a katalán csapatban, és azonnal elkápráztatta a szurkolókat, pedig csak hét percet játszott. A technikás szélső már az első meccsén rekordot döntött, ugyanis 15 éves, 9 hónapos és 16 napos volt, amikor pályára lépett, ezzel ő lett a Barcelona történetének legfiatalabb debütáló játékosa a spanyol bajnokságban.

16 éves Lamine Yamal kivásárlási ára 1 milliárd euró lesz Forrás: Anadolu Agency via AFP/Jose Hernandez

Nyáron aztán hatalmasat fordult vele a világ, ugyanis a francia világbajnok Ousmane Dembélé távozása miatt alapember lett a Barcelona csapatában, szeptemberben pedig a grúzok elleni Eb-selejtezőn góllal mutatkozott be a spanyol válogatottban, ezzel pedig ő lett a nemzeti csapat történetének legfiatalabb pályára lépő játékosa és a legfiatalabb gólszerzője.

A katalán csapat honlapján azt írják, hogy a 16 éves szélső 2026 nyaráig hosszabbított, a kivásárlási ára pedig 1 milliárd euró lett.